För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Skagenröra

Betyg (1-5):
3.06 (34 betyg)

Elegant röra som bara är så god och omtyckt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad dill
  • 50 g löjrom, laxrom, sikrom eller storkornig röd kaviar
  • 0.5 dl citron, pressad saft
  • 0.5 krm tabasco
  • 1 krm nymalen peppar
  • Garnering:
  • 0.5 citron
  • 0.5 dl färsk grovhackad dill

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil. Vänd ner räkor, dill och rom. Smaka av med pressad citron, ett par droppar tabasco och/eller en aning peppar. Lägg gärna vackra salladsblad under räkröran och garnera med citron och dill.

Skagenröra på avokado

  1. Dela två mogna avokador, ta ur kärnorna och lägg halvorna på tallrikar. Lägg Skagenröra på avokadon, garnera med en dillkvist och en liten klick rom eller kaviar.

Servering

Servera som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-12-31

God, kanske lite för mycket citron.

mimmi

2014-05-10

supergott!

achmed

2012-11-23

´jätte äckklig!

Liknande recept

Cajunkräftor

(27)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Skagenröradipp med chips

(12)

Räkdipp med chips

(9)

Parmaskinkschips med skagenröra

(49)

Avokadomousse med chiliräkor

(84)

Grillade kungsräkor

(11)

Räksallad med japansk dressing

(109)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad dill
  • 50 g löjrom, laxrom, sikrom eller storkornig röd kaviar
  • 0.5 dl citron, pressad saft
  • 0.5 krm tabasco
  • 1 krm nymalen peppar
  • Garnering:
  • 0.5 citron
  • 0.5 dl färsk grovhackad dill

Skagenröra

Betyg (1-5):
3.06 (34 betyg)

Elegant röra som bara är så god och omtyckt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil. Vänd ner räkor, dill och rom. Smaka av med pressad citron, ett par droppar tabasco och/eller en aning peppar. Lägg gärna vackra salladsblad under räkröran och garnera med citron och dill.

Skagenröra på avokado

  1. Dela två mogna avokador, ta ur kärnorna och lägg halvorna på tallrikar. Lägg Skagenröra på avokadon, garnera med en dillkvist och en liten klick rom eller kaviar.

Servering

Servera som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-12-31

God, kanske lite för mycket citron.

mimmi

2014-05-10

supergott!

achmed

2012-11-23

´jätte äckklig!

Liknande recept

Cajunkräftor

(27)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Skagenröradipp med chips

(12)

Räkdipp med chips

(9)

Parmaskinkschips med skagenröra

(49)

Avokadomousse med chiliräkor

(84)

Grillade kungsräkor

(11)

Räksallad med japansk dressing

(109)