Skagen-cheesecakes

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Cheesecake med skagenröra är perfekt att bjuda på som förrätt eller som drinktilltugg. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 25 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g skalade räkor
  • 300 g naturell färskost
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk finklippt färsk gräslök
  • 1 msk finklippt dill
  • 1 tsk worcestershiresås eller tabasco
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • 4 dubbla rågkakor
  • Till servering
  • rödlök, tunt skuren
  • färsk gräslök
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka 200 g räkor grovt. Vispa ihop cream cheese och grädde med elvisp. Rör ner hackade räkor, rom, gräslök och dill. Smaka av med worcestershiresås, citron och salt.
  2. Dela brödkakorna och bred på cheesecakekrämen. Toppa med resten av räkorna och garnera med lök och gräslök. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Skär bröden i 4 bitar och gör som små drinktilltugg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g skalade räkor
  • 300 g naturell färskost
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk finklippt färsk gräslök
  • 1 msk finklippt dill
  • 1 tsk worcestershiresås eller tabasco
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • 4 dubbla rågkakor
  • Till servering
  • rödlök, tunt skuren
  • färsk gräslök
  • nymalen svartpeppar

Skagen-cheesecakes

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Cheesecake med skagenröra är perfekt att bjuda på som förrätt eller som drinktilltugg. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 25 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka 200 g räkor grovt. Vispa ihop cream cheese och grädde med elvisp. Rör ner hackade räkor, rom, gräslök och dill. Smaka av med worcestershiresås, citron och salt.
  2. Dela brödkakorna och bred på cheesecakekrämen. Toppa med resten av räkorna och garnera med lök och gräslök. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Skär bröden i 4 bitar och gör som små drinktilltugg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(6)