Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

En riktigt klassik husmanskosträtt som har förenklats lite och görs här på färs istället för skivat nötkött. Annars är allt sig likt!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 gula lökar, skivade
  • 4 dl vatten
  • 33 cl mörkt öl
  • 1.5 köttbuljongtärning eller 2 msk oxfond
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 800 g potatis, skalad och tunt skivad
  • Dillinlagd gurka:
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Stek färsen brun och smulig i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform..
  2. Bryn löken i smör under omrörning. Tillsätt vatten, öl, buljong eller fond, och timjan.
  3. Fördela potatisen ovanpå färsen i formen. Häll över lökbuljongen och tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 30-40 min.

Dillinlagd gurka:

  1. Blanda vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst upp sig. Vänd ner gurkskivorna och dillen, låt stå till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(32)

Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp - Coop

(1)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad - Coop

(0)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 gula lökar, skivade
  • 4 dl vatten
  • 33 cl mörkt öl
  • 1.5 köttbuljongtärning eller 2 msk oxfond
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 800 g potatis, skalad och tunt skivad
  • Dillinlagd gurka:
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl hackad dill

Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

En riktigt klassik husmanskosträtt som har förenklats lite och görs här på färs istället för skivat nötkött. Annars är allt sig likt!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen brun och smulig i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform..
  2. Bryn löken i smör under omrörning. Tillsätt vatten, öl, buljong eller fond, och timjan.
  3. Fördela potatisen ovanpå färsen i formen. Häll över lökbuljongen och tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 30-40 min.

Dillinlagd gurka:

  1. Blanda vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst upp sig. Vänd ner gurkskivorna och dillen, låt stå till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(32)

Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp - Coop

(1)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad - Coop

(0)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies