För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

En riktigt klassik husmanskosträtt som har förenklats lite och görs här på färs istället för skivat nötkött. Annars är allt sig likt!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 gula lökar, skivade
  • 33 cl mörkt öl
  • 1.5 köttbuljongtärning eller 2 msk oxfond
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 800 g potatis, skalad och tunt skivad
  • Dillinlagd gurka:
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Stek färsen brun och smulig i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform..
  2. Bryn löken i smör under omrörning. Tillsätt vatten, öl, buljong eller fond, och timjan.
  3. Fördela potatisen ovanpå färsen i formen. Häll över lökbuljongen och tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 30-40 min.

Dillinlagd gurka:

  1. Blanda vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst upp sig. Vänd ner gurkskivorna och dillen, låt stå till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-03-02

Så jättegott och enkelt. Jag följde receptet men tog torkad timjan istället då jag inte hade något annat. 👍🏻

Liknande recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(62)

Bolognese

(9)

Köttbullar i grönpepparsås

(67)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(22)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(20)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(10)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 gula lökar, skivade
  • 33 cl mörkt öl
  • 1.5 köttbuljongtärning eller 2 msk oxfond
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 800 g potatis, skalad och tunt skivad
  • Dillinlagd gurka:
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl hackad dill

Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

En riktigt klassik husmanskosträtt som har förenklats lite och görs här på färs istället för skivat nötkött. Annars är allt sig likt!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen brun och smulig i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform..
  2. Bryn löken i smör under omrörning. Tillsätt vatten, öl, buljong eller fond, och timjan.
  3. Fördela potatisen ovanpå färsen i formen. Häll över lökbuljongen och tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 30-40 min.

Dillinlagd gurka:

  1. Blanda vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst upp sig. Vänd ner gurkskivorna och dillen, låt stå till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-03-02

Så jättegott och enkelt. Jag följde receptet men tog torkad timjan istället då jag inte hade något annat. 👍🏻

Liknande recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(62)

Bolognese

(9)

Köttbullar i grönpepparsås

(67)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(22)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(20)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(10)