Silviatårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Oemotståndlig tårta med krämig citrusfyllning och frasig botten.

Tillagningstid: 3 timmar
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 100 g smör, smält
  • 10 digestivekex
  • Fyllning:
  • 5 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1.5 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 100 g choklad
  • 2 dl bär, t ex hallon, röda vinbär, blåbär

Gör så här

  1. Botten: Smält smöret och låt det svalna. Smula kexen i matberedare eller mortel. Blanda smulorna med smöret. Klä in en form med löstagbar kant med plastfolie. Häll över smulblandningen i formen och tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen kallt.

Fyllning:

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt svälla cirka 5 minuter. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulor och socker pösigt. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet ordentligt och smält dem i lite av citrussaften i en kastrull på svag värme. Blanda i resten av saften och rör ner blandningen tillsammans med ingefäran i äggulesmeten. Vispa grädden och vänd ner den. Blanda till sist försiktigt i äggvitan i äggulesmeten.
  2. Häll krämen över digestivebottnen och ställ den kallt att stelna. Det tar 2-3 timmar. Ta försiktigt tårtan ur formen och dra bort plasten. Garnera tårtan med rivet citrusskal och bär. Vill du göra tårtan extra festlig, smält choklad och spritsa ut till kronor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chokladmousse med nektariner

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Päronkaka med tjinuski

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelburritos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelsmulpaj

Betyg
Betyg
(59)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Botten:
  • 100 g smör, smält
  • 10 digestivekex
  • Fyllning:
  • 5 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1.5 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 100 g choklad
  • 2 dl bär, t ex hallon, röda vinbär, blåbär

Silviatårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Oemotståndlig tårta med krämig citrusfyllning och frasig botten.

Tillagningstid: 3 timmar
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Botten: Smält smöret och låt det svalna. Smula kexen i matberedare eller mortel. Blanda smulorna med smöret. Klä in en form med löstagbar kant med plastfolie. Häll över smulblandningen i formen och tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen kallt.

Fyllning:

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt svälla cirka 5 minuter. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulor och socker pösigt. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet ordentligt och smält dem i lite av citrussaften i en kastrull på svag värme. Blanda i resten av saften och rör ner blandningen tillsammans med ingefäran i äggulesmeten. Vispa grädden och vänd ner den. Blanda till sist försiktigt i äggvitan i äggulesmeten.
  2. Häll krämen över digestivebottnen och ställ den kallt att stelna. Det tar 2-3 timmar. Ta försiktigt tårtan ur formen och dra bort plasten. Garnera tårtan med rivet citrusskal och bär. Vill du göra tårtan extra festlig, smält choklad och spritsa ut till kronor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chokladmousse med nektariner

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Päronkaka med tjinuski

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelburritos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelsmulpaj

Betyg
Betyg
(59)