Silltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Enkel silltårta med vackra färger, perfekt till buffén. Varva matjessill med rivna morötter, inlagda rödbetor och syrliga äpplen, toppa med kokta ägg och färska dillkvistar.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g matjesfilé. skuren i små bitar eller skivor
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 1.5 dl lättmajonnäs
  • 300 g hela inlagda rödbetor, rivna
  • 300 g kokta morötter, rivna
  • 2 grovrivna, syrliga äpplen
  • 4 grovrivna, hårdkokta ägg
  • 1 msk dill, kvistar

Gör så här

  1. Blanda sillen med löken och 1 msk av majonnäsen och bred ut det på ett fat cirka 25 cm i diameter. Varva rödbetorna, morötterna och äpplena i lager över sillen, bred ut 3 - 4 msk majonäs mellan lagren. Bred ett tunt lager majonäs överst. Täck med platsfolie och ställ kallt. Hit kan rätten förberedas.
  2. Strö över rivet ägg strax före serveringen. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



anna lena

2014-08-06

jag tyker htt

Kristina UHr

2013-06-19

Trevlig o lite ovanlig sillrätt - säkert god också!

Liknande recept

Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inlagd rödbets- och ingefärssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetssill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g matjesfilé. skuren i små bitar eller skivor
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 1.5 dl lättmajonnäs
  • 300 g hela inlagda rödbetor, rivna
  • 300 g kokta morötter, rivna
  • 2 grovrivna, syrliga äpplen
  • 4 grovrivna, hårdkokta ägg
  • 1 msk dill, kvistar

Silltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Enkel silltårta med vackra färger, perfekt till buffén. Varva matjessill med rivna morötter, inlagda rödbetor och syrliga äpplen, toppa med kokta ägg och färska dillkvistar.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda sillen med löken och 1 msk av majonnäsen och bred ut det på ett fat cirka 25 cm i diameter. Varva rödbetorna, morötterna och äpplena i lager över sillen, bred ut 3 - 4 msk majonäs mellan lagren. Bred ett tunt lager majonäs överst. Täck med platsfolie och ställ kallt. Hit kan rätten förberedas.
  2. Strö över rivet ägg strax före serveringen. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



anna lena

2014-08-06

jag tyker htt

Kristina UHr

2013-06-19

Trevlig o lite ovanlig sillrätt - säkert god också!

Liknande recept

Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inlagd rödbets- och ingefärssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetssill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg
Betyg
(3)