Silltårta

Silltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Enkelt recept på silltårta som görs utan botten och gelatin. Matjessill, rödbetorna, ägg och syrliga äpplen ger härlig färg och smak till denna vackra silltårta som passar perfekt på buffén till påsk och midsommar!

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g matjesfilé. skuren i små bitar eller skivor
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 1.5 dl lättmajonnäs
  • 300 g hela inlagda rödbetor, rivna
  • 300 g kokta morot, rivna
  • 2 grovrivna, syrliga äpplen
  • 4 grovrivna, hårdkokta ägg
  • 1 msk dill, kvistar

Gör så här

  1. Blanda sillen med löken och 1 msk av majonnäsen och bred ut det på ett fat cirka 25 cm i diameter. Varva rödbetorna, morötterna och äpplena i lager över sillen, bred ut 3 - 4 msk majonäs mellan lagren. Bred ett tunt lager majonäs överst. Täck med platsfolie och ställ kallt. Hit kan rätten förberedas.
  2. Strö över rivet ägg strax före serveringen. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



anna lena

2014-08-06

jag tyker htt

Kristina UHr

2013-06-19

Trevlig o lite ovanlig sillrätt - säkert god också!

Silltårta
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g matjesfilé. skuren i små bitar eller skivor
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 1.5 dl lättmajonnäs
  • 300 g hela inlagda rödbetor, rivna
  • 300 g kokta morot, rivna
  • 2 grovrivna, syrliga äpplen
  • 4 grovrivna, hårdkokta ägg
  • 1 msk dill, kvistar

Silltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Enkelt recept på silltårta som görs utan botten och gelatin. Matjessill, rödbetorna, ägg och syrliga äpplen ger härlig färg och smak till denna vackra silltårta som passar perfekt på buffén till påsk och midsommar!

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda sillen med löken och 1 msk av majonnäsen och bred ut det på ett fat cirka 25 cm i diameter. Varva rödbetorna, morötterna och äpplena i lager över sillen, bred ut 3 - 4 msk majonäs mellan lagren. Bred ett tunt lager majonäs överst. Täck med platsfolie och ställ kallt. Hit kan rätten förberedas.
  2. Strö över rivet ägg strax före serveringen. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



anna lena

2014-08-06

jag tyker htt

Kristina UHr

2013-06-19

Trevlig o lite ovanlig sillrätt - säkert god också!