Sillsushi
  • Tid 35 min

Sillsushi

0 (0 betyg)

Sushi på svenska!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

12 stycken
  • 2 dl sushiris
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 8 finhackade rädisor
  • 200 g matjessill, en sillbit per risboll
Servering:
  • 1 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 3 tsk wasabipasta eller riven pepparrot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enlig anvisning på förpackningen. Rör samman vinäger, socker, salt, gräslök och rädisor. Blanda det med riset i en bunke, pressa ihop och låt svalna.

  2. 2

    Fukta händerna och forma 12 ovala bollar. Lägg en sillbit på varje risboll.

  3. 3

    Blanda gräddfil eller crème fraiche och wasabi eller pepparrot och servera till. Passar bra som förrätt, tilltugg eller till buffé.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar