För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sillsallad med ägg

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Matig sillsallad med vackra färger. Smakrik matjessill, kokt ägg, potatis och spenat tillsammans med rödlök och krispiga sockerärtor gör sig fint till vardag som fest. Dekorera sillsalladen med dill och servera med en klick gräddfil.

Tillagningstid: 15 min
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g babyspenat
  • 100 g sockerärtor
  • 3 dl gröna ärtor
  • 400 g matjessill, filéer
  • 1 rödlök
  • 5 kokta ägg
  • 10 kokt färskpotatis
  • 6 dillkvistar
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Lägg spenaten på ett serveringsfat. Skär sockerärtorna på längden och sillen i bitar. Skiva rödlöken tunt och dela äggen och potatisarna på mitten.
  2. Fördela allt över spenaten och Garnera med dill. Servera med gräddfil.

Tips

Grovt skuren sillsallad blir bordets vackraste rätt, lika god kall som ljummen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Marinmarinerad lax

(6)

Enkla gravlaxbakelser

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g babyspenat
  • 100 g sockerärtor
  • 3 dl gröna ärtor
  • 400 g matjessill, filéer
  • 1 rödlök
  • 5 kokta ägg
  • 10 kokt färskpotatis
  • 6 dillkvistar
  • 3 dl gräddfil

Sillsallad med ägg

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Matig sillsallad med vackra färger. Smakrik matjessill, kokt ägg, potatis och spenat tillsammans med rödlök och krispiga sockerärtor gör sig fint till vardag som fest. Dekorera sillsalladen med dill och servera med en klick gräddfil.

Tillagningstid: 15 min
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg spenaten på ett serveringsfat. Skär sockerärtorna på längden och sillen i bitar. Skiva rödlöken tunt och dela äggen och potatisarna på mitten.
  2. Fördela allt över spenaten och Garnera med dill. Servera med gräddfil.

Tips

Grovt skuren sillsallad blir bordets vackraste rätt, lika god kall som ljummen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Marinmarinerad lax

(6)

Enkla gravlaxbakelser

(8)