
Sillpuck
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 250 g sill t ex inlagd, dill eller brännvin
- 4 hårdkokta ägg
- 400 g tärnad kokt och kall potatis
- 1 finhackat äpple
- 1 tsk hackad dill
- 4 mörka brödskivor
Gör så här
- Häll av och spara spadet från sillen. Skär sillen i små tärningar. Skala och hacka 3/4 av äggen. Blanda samman sill, potatis, äpple, hackat ägg och ev dill. Fukta blandningen med sillspad.
- Packa salladen hårt i lätt smorda formar. Skär ut rundlar av brödet, lika stora som formarna och tryck ner dem överst. Täck med folie och låt stå kallt några timmar eller över en natt. Stjälp upp salladen. Garnera med det återstående ägget.
Servering
Gräddfil
Liknande recept
Sillpuck
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Häll av och spara spadet från sillen. Skär sillen i små tärningar. Skala och hacka 3/4 av äggen. Blanda samman sill, potatis, äpple, hackat ägg och ev dill. Fukta blandningen med sillspad.
- Packa salladen hårt i lätt smorda formar. Skär ut rundlar av brödet, lika stora som formarna och tryck ner dem överst. Täck med folie och låt stå kallt några timmar eller över en natt. Stjälp upp salladen. Garnera med det återstående ägget.
Servering
Gräddfil
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!