Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kokt kall potatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g matjessillfilé
  • 4 skivor rågbröd
  • 1 rödlök, i ringar
  • 3 rädisor, skivade
  • gräslök och dillvippor
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Mosa potatisen med en gaffel och blanda med crème fraichen. Smaka ev av med salt.
  2. Skär sillen i 3 cm stora bitar. Skär ev bort kanterna på brödskivorna och dela dem.
  3. Bred potatiskrämen på bröden. Lägg på sillbitarna och toppa med rödlök och rädisor. Garnera med gräslök och dillvippor, dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-10-06

Hej Olof! Det är en förpackning på 200 g. Mvh, Maja/redaktör

Olof

2020-09-26

Är det en förpackning a 200 gram eller är det 200 gram med rena filéer?

Liknande recept

Spara recept

Krämig citron- och timjansill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ägghalvor med rom

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Påskpaté med lax och musslor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gubbens sill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad strömming i pepparrotskräm

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Silltapas

Betyg
Betyg
(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 kokt kall potatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g matjessillfilé
  • 4 skivor rågbröd
  • 1 rödlök, i ringar
  • 3 rädisor, skivade
  • gräslök och dillvippor
  • svartpeppar

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa potatisen med en gaffel och blanda med crème fraichen. Smaka ev av med salt.
  2. Skär sillen i 3 cm stora bitar. Skär ev bort kanterna på brödskivorna och dela dem.
  3. Bred potatiskrämen på bröden. Lägg på sillbitarna och toppa med rödlök och rädisor. Garnera med gräslök och dillvippor, dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-10-06

Hej Olof! Det är en förpackning på 200 g. Mvh, Maja/redaktör

Olof

2020-09-26

Är det en förpackning a 200 gram eller är det 200 gram med rena filéer?

Liknande recept

Spara recept

Krämig citron- och timjansill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ägghalvor med rom

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Påskpaté med lax och musslor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gubbens sill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad strömming i pepparrotskräm

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Silltapas

Betyg
Betyg
(8)