
Sillmackor med potatiskräm på rågbröd
Betyg (1-5):
Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 kokt kall potatis
- 1 dl crème fraiche
- 200 g matjessillfilé
- 4 skivor rågbröd
- 1 rödlök, i ringar
- 3 rädisor, skivade
- gräslök och dillvippor
- svartpeppar
Gör så här
- Mosa potatisen med en gaffel och blanda med crème fraichen. Smaka ev av med salt.
- Skär sillen i 3 cm stora bitar. Skär ev bort kanterna på brödskivorna och dela dem.
- Bred potatiskrämen på bröden. Lägg på sillbitarna och toppa med rödlök och rädisor. Garnera med gräslök och dillvippor, dra ett varv med pepparkvarnen.
Liknande recept
Sillmackor med potatiskräm på rågbröd
Betyg (1-5):
Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mosa potatisen med en gaffel och blanda med crème fraichen. Smaka ev av med salt.
- Skär sillen i 3 cm stora bitar. Skär ev bort kanterna på brödskivorna och dela dem.
- Bred potatiskrämen på bröden. Lägg på sillbitarna och toppa med rödlök och rädisor. Garnera med gräslök och dillvippor, dra ett varv med pepparkvarnen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-06
Hej Olof! Det är en förpackning på 200 g. Mvh, Maja/redaktör
2020-09-26
Är det en förpackning a 200 gram eller är det 200 gram med rena filéer?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2020-10-06
Hej Olof! Det är en förpackning på 200 g. Mvh, Maja/redaktör
Olof
2020-09-26
Är det en förpackning a 200 gram eller är det 200 gram med rena filéer?