Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tunnbrödsrullar fyllda med ägg, sill och potatis smakar härligt på utflykten.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 msk smör
  • 4 tunnbröd
  • några salladsblad
  • 4 kokta kalla skivade potatisar
  • 2 hårdkokta kalla skivade ägg
  • 350 g sill av valfri sort, gärna en krämig variant
  • 10 cm skivad gurka
  • 1 liten skivad rödlök
  • 1 dl gräddfil, eventuellt

Gör så här

  1. Bred smör på tunnbröden och lägg på lite sallad. Varva potatis, ägg, sill, gurka och rödlök på bröden.
  2. Avsluta med lite gräddfil om du inte valt en krämig sill.
  3. Vik in ena änden mot mitten och rulla sedan ihop bröden till en stadig rulle.

Tips

Slå in tunnbrödsklämmorna i smörpapper eller plastfolie, så blir de lättare att äta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Örtomelett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskpizza

Betyg
Betyg
(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 msk smör
  • 4 tunnbröd
  • några salladsblad
  • 4 kokta kalla skivade potatisar
  • 2 hårdkokta kalla skivade ägg
  • 350 g sill av valfri sort, gärna en krämig variant
  • 10 cm skivad gurka
  • 1 liten skivad rödlök
  • 1 dl gräddfil, eventuellt

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tunnbrödsrullar fyllda med ägg, sill och potatis smakar härligt på utflykten.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bred smör på tunnbröden och lägg på lite sallad. Varva potatis, ägg, sill, gurka och rödlök på bröden.
  2. Avsluta med lite gräddfil om du inte valt en krämig sill.
  3. Vik in ena änden mot mitten och rulla sedan ihop bröden till en stadig rulle.

Tips

Slå in tunnbrödsklämmorna i smörpapper eller plastfolie, så blir de lättare att äta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Örtomelett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskpizza

Betyg
Betyg
(12)