Siktkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.16 (19 betyg)

Den klassiska siktkakan, fast med mindre jäst och med yoghurt. Perfekt smörgåsbröd.

Tillagningstid: 45 minuter + jästid 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk mortlad hel anis
  • 2 tsk mortlad hel fänkål
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 11 dl rågsikt
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig och lite kladdig deg.
  2. Jäs 1 timme under bakduk.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna (25 x 30 centimeter). Tryck ut degen i långpannan och skär den i åtta bitar.
  4. Jäs 30 minuter under bakduk.
  5. Grädda mitt i ugnen 40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Proteinrikt hälsobröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk mortlad hel anis
  • 2 tsk mortlad hel fänkål
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 11 dl rågsikt
  • 2 tsk salt

Siktkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.16 (19 betyg)

Den klassiska siktkakan, fast med mindre jäst och med yoghurt. Perfekt smörgåsbröd.

Tillagningstid: 45 minuter + jästid 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig och lite kladdig deg.
  2. Jäs 1 timme under bakduk.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna (25 x 30 centimeter). Tryck ut degen i långpannan och skär den i åtta bitar.
  4. Jäs 30 minuter under bakduk.
  5. Grädda mitt i ugnen 40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Proteinrikt hälsobröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)