
Siktkaka
Betyg (1-5):
Den klassiska siktkakan, fast med mindre jäst och med yoghurt. Perfekt smörgåsbröd.
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (9)
- 25 g jäst
- 3 dl ljummet vatten (37 grader)
- 50 g rumsvarmt smör
- 2 dl matyoghurt
- 1 tsk mortlad hel anis
- 2 tsk mortlad hel fänkål
- 0.5 dl mörk sirap
- 11 dl rågsikt
- 2 tsk salt
Gör så här
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig och lite kladdig deg. Jäs 1 timme under bakduk.
- Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna (25 x 30 centimeter). Tryck ut degen i långpannan och skär den i åtta bitar. Jäs 30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen 40 minuter.
Liknande recept
Siktkaka
Betyg (1-5):
Den klassiska siktkakan, fast med mindre jäst och med yoghurt. Perfekt smörgåsbröd.
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig och lite kladdig deg. Jäs 1 timme under bakduk.
- Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna (25 x 30 centimeter). Tryck ut degen i långpannan och skär den i åtta bitar. Jäs 30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen 40 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!