Shakshuka med kryddig korv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Perfekt brunchmat, en smakrik shakshuka med kryddiga korvar och spenat. Recept ur kokboken: Gott käk utan krångel av Tina Nordström.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 225 g kryddig korv
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 800 g konserverade hela tomater
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 70 g färsk spenat
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Skär korven i skivor och strimla löken. Bryn i olja i en stekpanna under omrörning.
  2. Häll i tomaterna och mosa dem lätt med en gaffel. Salta, peppra och tillsätt cayennepeppar.
  3. Låt småputtra ca 8 min. Vänd ner spenatbladen i såsen. Gör fyra små gropar i såsen och knäck i ett ägg i vardera grop.
  4. Sätt på locket och låt småputtra vidare tills äggvitan stelnat, ca 6 min.

Tips

Smaka gärna av tomatsåsen med honung och vinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tomatsoppa med vita bönor och bacon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Butternutomelett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Avokadotoast

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Omelett med fetaost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gröna plättar med spenat och kardemumma

Betyg
Betyg
(10)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 225 g kryddig korv
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 800 g konserverade hela tomater
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 70 g färsk spenat
  • 4 ägg

Shakshuka med kryddig korv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Perfekt brunchmat, en smakrik shakshuka med kryddiga korvar och spenat. Recept ur kokboken: Gott käk utan krångel av Tina Nordström.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär korven i skivor och strimla löken. Bryn i olja i en stekpanna under omrörning.
  2. Häll i tomaterna och mosa dem lätt med en gaffel. Salta, peppra och tillsätt cayennepeppar.
  3. Låt småputtra ca 8 min. Vänd ner spenatbladen i såsen. Gör fyra små gropar i såsen och knäck i ett ägg i vardera grop.
  4. Sätt på locket och låt småputtra vidare tills äggvitan stelnat, ca 6 min.

Tips

Smaka gärna av tomatsåsen med honung och vinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tomatsoppa med vita bönor och bacon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Butternutomelett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Avokadotoast

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Omelett med fetaost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gröna plättar med spenat och kardemumma

Betyg
Betyg
(10)