Shakshuka

Betyg (1-5):
4.23 (13 betyg)

En kryddig tomatgryta där äggen kokar direkt i såsen. Recept ur boken: Shakshuka, av Nidal Kersh och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 4 ägg
  • 1 kruka färsk koriander
  • Tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 2 gul lök, tärnade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 500 g tomater, tärnade
  • 2 röda chili, hackade (urkärnade)
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk harissa eller sambal oelek
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl ljus öl eller 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • pitabröd och hummus

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken på låg värme ca 10 min. Lägg gärna på lock och rör då och då. Tillsätt vitlöken och stek med någon minut under omrörning.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till tomatsåsen och låt sjuda ca 15 min. Gör fyra små gropar i såsen, som nu blivit tjockare i konsistensen, och knäck försiktigt ner ett ägg i varje grop.
  3. Sätt på ett lock och låt sjuda tills äggets vita stelnat, ca 6 min. Toppa med koriander och servera med varma pitabröd och hummus.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika

2018-10-04

Varning: väldigt starkt! Och då tog jag ändå bort en chilli... Linas matkasse har ett recept som är betydligt mildare!

Hanna

2018-05-16

STARKT! men gott ;)

Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Köttfärsspett med couscous

(9)

Fried rice med grönsaker och ägg

(62)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Asiatisk nudelsoppa med frikadeller

(37)

Caesarsallad seafood

(24)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 ägg
  • 1 kruka färsk koriander
  • Tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 2 gul lök, tärnade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 500 g tomater, tärnade
  • 2 röda chili, hackade (urkärnade)
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk harissa eller sambal oelek
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl ljus öl eller 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • pitabröd och hummus

Shakshuka

Betyg (1-5):
4.23 (13 betyg)

En kryddig tomatgryta där äggen kokar direkt i såsen. Recept ur boken: Shakshuka, av Nidal Kersh och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken på låg värme ca 10 min. Lägg gärna på lock och rör då och då. Tillsätt vitlöken och stek med någon minut under omrörning.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till tomatsåsen och låt sjuda ca 15 min. Gör fyra små gropar i såsen, som nu blivit tjockare i konsistensen, och knäck försiktigt ner ett ägg i varje grop.
  3. Sätt på ett lock och låt sjuda tills äggets vita stelnat, ca 6 min. Toppa med koriander och servera med varma pitabröd och hummus.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika

2018-10-04

Varning: väldigt starkt! Och då tog jag ändå bort en chilli... Linas matkasse har ett recept som är betydligt mildare!

Hanna

2018-05-16

STARKT! men gott ;)

Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Köttfärsspett med couscous

(9)

Fried rice med grönsaker och ägg

(62)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Asiatisk nudelsoppa med frikadeller

(37)

Caesarsallad seafood

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies