För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

Betyg (1-5):
4.7 (10 betyg)

Det här receptet har en härlig asiatisk touch.

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 stora färska kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk finstrimlad färsk ingefära
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 knippe salladslök (ca 5 st)
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda soja, olja och ingefära till en dressing. Rosta sesamfröna gyllene i en het stekpanna.
  2. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs hastigt lök och vitlök.
  3. Rulla pilgrimsmusslorna i sesamfröna och stek gyllene 30 sekunder per sida i smör. Strö över lite salt.
  4. Servera pilgrimsmusslorna med löken och skeda över dressingen.

Tips

Låt frysta musslor rinna av på hushållspapper. Stek några åt gången i het panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(60)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Mexikansk räksallad i glas

(4)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Räktacos

(14)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 12 stora färska kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk finstrimlad färsk ingefära
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 knippe salladslök (ca 5 st)
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

Betyg (1-5):
4.7 (10 betyg)

Det här receptet har en härlig asiatisk touch.

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda soja, olja och ingefära till en dressing. Rosta sesamfröna gyllene i en het stekpanna.
  2. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs hastigt lök och vitlök.
  3. Rulla pilgrimsmusslorna i sesamfröna och stek gyllene 30 sekunder per sida i smör. Strö över lite salt.
  4. Servera pilgrimsmusslorna med löken och skeda över dressingen.

Tips

Låt frysta musslor rinna av på hushållspapper. Stek några åt gången i het panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(60)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Mexikansk räksallad i glas

(4)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Räktacos

(14)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)