Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.45 (11 betyg)

Det här receptet har en härlig asiatisk touch.

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 stora färska kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk finstrimlad färsk ingefära
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 knippe salladslök (ca 5 st)
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda soja, olja och ingefära till en dressing. Rosta sesamfröna gyllene i en het stekpanna.
  2. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs hastigt lök och vitlök.
  3. Rulla pilgrimsmusslorna i sesamfröna och stek gyllene 30 sekunder per sida i smör. Strö över lite salt.
  4. Servera pilgrimsmusslorna med löken och skeda över dressingen.

Tips

Låt frysta musslor rinna av på hushållspapper. Stek några åt gången i het panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 12 stora färska kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk finstrimlad färsk ingefära
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 knippe salladslök (ca 5 st)
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.45 (11 betyg)

Det här receptet har en härlig asiatisk touch.

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda soja, olja och ingefära till en dressing. Rosta sesamfröna gyllene i en het stekpanna.
  2. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs hastigt lök och vitlök.
  3. Rulla pilgrimsmusslorna i sesamfröna och stek gyllene 30 sekunder per sida i smör. Strö över lite salt.
  4. Servera pilgrimsmusslorna med löken och skeda över dressingen.

Tips

Låt frysta musslor rinna av på hushållspapper. Stek några åt gången i het panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)