Sesamgriljerad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Skinkan har fått en lite asiatisk touch för att matcha de andra rätterna på menyn.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kokt skinka (4-6 kg)
  • 2 äggulor
  • 2 msk honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dra av eller skär bort svålen från skinkan, men lämna kvar fettet som finns därunder. Lägg skinkan i en ugnsform.
  2. Blanda äggula, honung, ingefära och hälften av sesamfröna och bred ut blandningen på skinkans ovansida. Strö över resten av sesamfröna.
  3. Griljera i 10–15 min tills skinkan fått fin gyllene färg. Låt svalna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatissallad med kapris och bacon

Betyg
Betyg
(10)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 kokt skinka (4-6 kg)
  • 2 äggulor
  • 2 msk honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl sesamfrön

Sesamgriljerad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Skinkan har fått en lite asiatisk touch för att matcha de andra rätterna på menyn.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dra av eller skär bort svålen från skinkan, men lämna kvar fettet som finns därunder. Lägg skinkan i en ugnsform.
  2. Blanda äggula, honung, ingefära och hälften av sesamfröna och bred ut blandningen på skinkans ovansida. Strö över resten av sesamfröna.
  3. Griljera i 10–15 min tills skinkan fått fin gyllene färg. Låt svalna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatissallad med kapris och bacon

Betyg
Betyg
(10)