Senapssill på zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (2 betyg)

Kul att kunna bjuda på ”sill” även till dem som inte äter fisk och kött. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dillkvistar
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • Senapssås
  • 5 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk muskovadosocker
  • 2 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl dill, hackad

Gör så här

  1. Skär zucchinin i fyra avlånga skivor vardera. Blanda salt, socker, dill och kryddpeppar.
  2. Lägg skivorna i en form och strö över saltblandningen så den täcker alla skivor. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  3. Skölj av zucchinin och torka lätt med hushållspapper. Skär i ca 2 cm breda skivor.
  4. Blanda skånsk senap, dijonssenap, ättika och socker. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt dillen och vänd ner zucchinin. Låt mogna ett dygn i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 stora zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dillkvistar
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • Senapssås
  • 5 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk muskovadosocker
  • 2 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl dill, hackad

Senapssill på zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (2 betyg)

Kul att kunna bjuda på ”sill” även till dem som inte äter fisk och kött. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär zucchinin i fyra avlånga skivor vardera. Blanda salt, socker, dill och kryddpeppar.
  2. Lägg skivorna i en form och strö över saltblandningen så den täcker alla skivor. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  3. Skölj av zucchinin och torka lätt med hushållspapper. Skär i ca 2 cm breda skivor.
  4. Blanda skånsk senap, dijonssenap, ättika och socker. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt dillen och vänd ner zucchinin. Låt mogna ett dygn i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)