Senapssill på zucchini

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Kul att kunna bjuda på ”sill” även till dem som inte äter fisk och kött. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 2 stora zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dillkvistar
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • Senapssås
  • 5 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk muskovadosocker
  • 2 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl dill, hackad

Gör så här

  1. Skär zucchinin i fyra avlånga skivor vardera. Blanda salt, socker, dill och kryddpeppar.
  2. Lägg skivorna i en form och strö över saltblandningen så den täcker alla skivor. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  3. Skölj av zucchinin och torka lätt med hushållspapper. Skär i ca 2 cm breda skivor.
  4. Blanda skånsk senap, dijonssenap, ättika och socker. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt dillen och vänd ner zucchinin. Låt mogna ett dygn i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötknyten - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 2 stora zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dillkvistar
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • Senapssås
  • 5 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk muskovadosocker
  • 2 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl dill, hackad

Senapssill på zucchini

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Kul att kunna bjuda på ”sill” även till dem som inte äter fisk och kött. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär zucchinin i fyra avlånga skivor vardera. Blanda salt, socker, dill och kryddpeppar.
  2. Lägg skivorna i en form och strö över saltblandningen så den täcker alla skivor. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  3. Skölj av zucchinin och torka lätt med hushållspapper. Skär i ca 2 cm breda skivor.
  4. Blanda skånsk senap, dijonssenap, ättika och socker. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt dillen och vänd ner zucchinin. Låt mogna ett dygn i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötknyten - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies