För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Senapsfylld lövbiff med rösti

Betyg (1-5):
2.81 (52 betyg)

Riven råstekt potatis med senapsfylld lövbiff.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lövbiff
  • 0.5 dl senap
  • 20 g smör
  • Rösti:
  • 1 kg potatis
  • 30 g smör
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 strimlad morot

Gör så här

  1. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och bred på senap. Vik ihop från båda hållen, salta och peppra.

Rösti

  1. Riv potatisen grovt och lägg i en bunke. Salta potatisen precis innan du ska steka den. Smält smör i en het stekpanna och lägg ner potatisen i små högar i stekpannan. Tyck ut potatisen platt och låt steka cirka 4 minuter på varje sida. Stek i omgångar eller i 2 stekpannor.
  2. Värm en annan stekpanna med smör och stek köttet cirka 3 minuter per sida. Låt stekfettet från köttet vara kvar i stekpannan och lägg ner lök och morot. Stek ca 3 minuter.

Tips

Tänk på att riva potatisen strax innan tillagningen, annars blir den brun. <br>Fyll lövbiffen med färsk eller vanlig ost om det passar barnen bättre i smaken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



linus

2015-04-19

Det här var inte gott.

Kerstin

2014-09-22

Senapen sätter knorr på det "hele"

Blomma :)

2014-09-21

Rösti:ja Senap:Nej

Liknande recept

Köttbullar i grönpepparsås

(66)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Klassisk kalops

(4)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(62)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Bolognese

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g lövbiff
  • 0.5 dl senap
  • 20 g smör
  • Rösti:
  • 1 kg potatis
  • 30 g smör
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 strimlad morot

Senapsfylld lövbiff med rösti

Betyg (1-5):
2.81 (52 betyg)

Riven råstekt potatis med senapsfylld lövbiff.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och bred på senap. Vik ihop från båda hållen, salta och peppra.

Rösti

  1. Riv potatisen grovt och lägg i en bunke. Salta potatisen precis innan du ska steka den. Smält smör i en het stekpanna och lägg ner potatisen i små högar i stekpannan. Tyck ut potatisen platt och låt steka cirka 4 minuter på varje sida. Stek i omgångar eller i 2 stekpannor.
  2. Värm en annan stekpanna med smör och stek köttet cirka 3 minuter per sida. Låt stekfettet från köttet vara kvar i stekpannan och lägg ner lök och morot. Stek ca 3 minuter.

Tips

Tänk på att riva potatisen strax innan tillagningen, annars blir den brun. <br>Fyll lövbiffen med färsk eller vanlig ost om det passar barnen bättre i smaken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



linus

2015-04-19

Det här var inte gott.

Kerstin

2014-09-22

Senapen sätter knorr på det "hele"

Blomma :)

2014-09-21

Rösti:ja Senap:Nej

Liknande recept

Köttbullar i grönpepparsås

(66)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Klassisk kalops

(4)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(62)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Bolognese

(9)