För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Senapsbiff med yoghurtsås och krassesallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En fint komponerad måltid med kontrasterande smaker som passar väldigt bra tillsammans.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g biffar
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
  • Päron-, fänkål och vattenkrassesallad:
  • 60 g formbröd
  • 2 mogna päron
  • 50 hårdost
  • 125 g fänkål
  • 100 g vattenkrasse
  • Citrondressing:
  • 0.25 citron, utan skal
  • 0.5 msk grovkornig senap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Skär en ficka i biffarna nästan igenom. Bred ut senapen inuti fickorna. Gnid biffarna med den/de halverade vitlöksklyftan/orna och peppra. Låt köttet marinera 1 timme. Grilla köttet över fin glöd 3 -5 minuter på varje sida.
  2. Blanda matyoghurt, senap, pressad vitlök och svartpeppar i en skål. Sätt ugnen på 175°. Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i trekanter. Lägg trekanterna på en plåt och sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
  3. Skär citronen i bitar. Lägg citronen, senapen, honungen och oljan i en mixer. Tillsätt vattnet och mixa till en krämig puré.
  4. Skala päronen och skär i bitar. Skär ost och fänkål i "stickor". Lägg päron, ost och fänkål i en skål. Häll över dressingen. Blanda i vattenkrasse och krutonger. Servera biffarna med sallad och yoghurtsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gormetrulle

(23)

Fläskgryta i pepparsås

(30)

Köttfärssås och spagetti

(99)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Stora köttbullar i svampsås

(19)

Oxrullader i gräddsås

(21)

Älgköttbullar

(15)

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

(10)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g biffar
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
  • Päron-, fänkål och vattenkrassesallad:
  • 60 g formbröd
  • 2 mogna päron
  • 50 hårdost
  • 125 g fänkål
  • 100 g vattenkrasse
  • Citrondressing:
  • 0.25 citron, utan skal
  • 0.5 msk grovkornig senap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Senapsbiff med yoghurtsås och krassesallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En fint komponerad måltid med kontrasterande smaker som passar väldigt bra tillsammans.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär en ficka i biffarna nästan igenom. Bred ut senapen inuti fickorna. Gnid biffarna med den/de halverade vitlöksklyftan/orna och peppra. Låt köttet marinera 1 timme. Grilla köttet över fin glöd 3 -5 minuter på varje sida.
  2. Blanda matyoghurt, senap, pressad vitlök och svartpeppar i en skål. Sätt ugnen på 175°. Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i trekanter. Lägg trekanterna på en plåt och sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
  3. Skär citronen i bitar. Lägg citronen, senapen, honungen och oljan i en mixer. Tillsätt vattnet och mixa till en krämig puré.
  4. Skala päronen och skär i bitar. Skär ost och fänkål i "stickor". Lägg päron, ost och fänkål i en skål. Häll över dressingen. Blanda i vattenkrasse och krutonger. Servera biffarna med sallad och yoghurtsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gormetrulle

(23)

Fläskgryta i pepparsås

(30)

Köttfärssås och spagetti

(99)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Stora köttbullar i svampsås

(19)

Oxrullader i gräddsås

(21)

Älgköttbullar

(15)

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

(10)