För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Semmelwrap

Betyg (1-5):
2.96 (175 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:250º
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk mortlad kardemumma
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 200 g mandelmassa
  • 7 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll ner lite av mjölken. Rör tills jästen lösts upp och häll sedan på resterande mjölk. Häll i socker och kardemumma. Klicka ner smöret och tillsätt ägget. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta till en jämn blank deg, ca 5 min. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Skär i 18 bitar och forma till runda bullar med lätt mjölade händer. Kavla ut degen så tunt det går till cirklar med diametern ca 20 cm. Grädda mitt i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt i 3 minuter. Lägg direkt under en fuktad bakduk tills de är kalla. Nu kan degen vikas utan att spricka.
  3. Vispa ihop riven mandelmassa med 0,5 dl grädde. Vispa resten av grädden fluffig. Bred ut mandelmassan i mitten av semmelwrapen och spritsa eller klicka på grädde. Vik ihop och pudra med florsocker. Tips: Semmelwrap bör ätas direkt. Gör traditionella semelbullar av den deg ni inte äter. Grädda och frys in.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppelsockerkaka

(36)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Lingon- och marängpaj

(4)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Karlsbadersemlor

(32)

Rabarberpaj

(43)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(69)

Kolapaj med salta jordnötter

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk mortlad kardemumma
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 200 g mandelmassa
  • 7 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Semmelwrap

Betyg (1-5):
2.96 (175 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:250º
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll ner lite av mjölken. Rör tills jästen lösts upp och häll sedan på resterande mjölk. Häll i socker och kardemumma. Klicka ner smöret och tillsätt ägget. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta till en jämn blank deg, ca 5 min. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Skär i 18 bitar och forma till runda bullar med lätt mjölade händer. Kavla ut degen så tunt det går till cirklar med diametern ca 20 cm. Grädda mitt i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt i 3 minuter. Lägg direkt under en fuktad bakduk tills de är kalla. Nu kan degen vikas utan att spricka.
  3. Vispa ihop riven mandelmassa med 0,5 dl grädde. Vispa resten av grädden fluffig. Bred ut mandelmassan i mitten av semmelwrapen och spritsa eller klicka på grädde. Vik ihop och pudra med florsocker. Tips: Semmelwrap bör ätas direkt. Gör traditionella semelbullar av den deg ni inte äter. Grädda och frys in.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppelsockerkaka

(36)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Lingon- och marängpaj

(4)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Karlsbadersemlor

(32)

Rabarberpaj

(43)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(69)

Kolapaj med salta jordnötter

(8)