För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Semmelkladdkaka

Betyg (1-5):
4.07 (44 betyg)

Gör denna variant på en klassisk semla, men som en kladdkaka. Den är gudomligt god och smakar precis som en semla.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 krm salt
  • 100 g mandelmassa, grovriven
  • Till servering
  • 0.5 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg. Rör ner mjöl, kardemumma, salt och det smälta smöret.
  2. Vänd ner mandelmassan. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-02-23

Väldigt god. Se bara till att inte ha den i ugnen för länge.

Camilla

2019-12-28

Älskar denna kaka - alla som smakar den gör det också! Bjöd på den på jobbet och den nämns fortfarande...

Liknande recept

Mazarinkaka med blåbär

(6)

Smulpaj med havregryn

(14)

Mandelkaka med ananas

(9)

Lussebullar med kvarg

(116)

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(42)

Sommartårta med maränger

(45)

Nationaldagsbakelse

(45)

Chokladtårta med mandelmassa

(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 krm salt
  • 100 g mandelmassa, grovriven
  • Till servering
  • 0.5 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Semmelkladdkaka

Betyg (1-5):
4.07 (44 betyg)

Gör denna variant på en klassisk semla, men som en kladdkaka. Den är gudomligt god och smakar precis som en semla.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg. Rör ner mjöl, kardemumma, salt och det smälta smöret.
  2. Vänd ner mandelmassan. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-02-23

Väldigt god. Se bara till att inte ha den i ugnen för länge.

Camilla

2019-12-28

Älskar denna kaka - alla som smakar den gör det också! Bjöd på den på jobbet och den nämns fortfarande...

Liknande recept

Mazarinkaka med blåbär

(6)

Smulpaj med havregryn

(14)

Mandelkaka med ananas

(9)

Lussebullar med kvarg

(116)

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(42)

Sommartårta med maränger

(45)

Nationaldagsbakelse

(45)

Chokladtårta med mandelmassa

(9)