Semlor i långpanna

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Gör 20 goda semlor på en gång. Grädda degen i en långpanna!

Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 100 g smör
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl, 720 g
  • 0.5 tsk salt
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 400 g grovriven mandelmassa
  • 1 dl mjölk ev 2 dl
  • 1 liter vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kardemumma och mjölk, värm till max 37 grader.
  2. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter med köksmaskin. Låt jäsa under bakduk minst 1 timme.
  3. Tryck ut degen i en ugnsplåt, ca 20 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Ta bullen ur formen och låt svalna ordentligt. Dela bullen vågrätt i två delar och gröp ur lite inkråm ur botten. Vispa ihop mandelmassa, inkråmet från botten och mjölk med en elvisp till en jämn kräm.
  5. Täck botten med mandelmassekrämen. Vispa grädden och bred ut den på fyllningen. Toppa med locket och siktat florsocker. Skär försiktigt ut semlor i form av rutor med en tandad brödkniv.

Tips

Du kan även skära portionsstora fyrkanter och fylla dem som vanligt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Waldemar Swergiel

2015-01-23

100g smör? Det låter väldigt lite. Det är ju bara 5 gram per semla!

Britta/webbredaktioene

2014-03-06

@yvonne pira Grädden ska räcka till 20 semlor, det är därför det är 1 liter grädde.

yvonne pira

2014-03-05

1 liter vispgrädde jag köper högst 2 dl ibland vem använder 1 liter grädde

karin från römössebacken

2013-02-25

Tack för receptet, kul med ngt nytt. Bra som en bakelse.

Gurli Frimodigh

2013-02-01

skall brödet gräddas i mitten eller längst ner i ugnen??

Britta/Webbredaktionen

2013-01-31

Formen ska vara ca 20x35 cm.

Marie

2013-01-30

Kan Ni inte skriva ut de mått Ni använder i recepten..?

Marie

2013-01-30

Gör ett nytt försök o frågar om ugnsplåtens storlek.. Vilket plåtmått är det för receptet..? Jag har två ugnsplåtar en med mått 43x30,5 cm o en med mått 36,5x25 cm... Tacksam för svar då jag inte är så hemma i köket...

Marie

2013-01-28

Är det en fullstor ugnsplåt..?

Britta/Webbredaktionen

2013-01-25

Ja, det ska vara 1 liter vispgrädde. Det ska räcka till 20 semlor.

Britta/Webbredaktionen

2013-01-25

I det här receptet är det tänkt att man ska använda färdig mandelmassa.

Karin

2013-01-24

Helt suveränt enkelt!

Gerd Johansson

2013-01-24

Ska det verkligen vara 1 liter vispgrädde ????!!!!! Låter alldeles för mycket tycker jag .

Lars lindström

2013-01-24

Hur gör man mandelmassa?

Linda

2013-01-24

Att man inte har tänkt på detta tidigare! Så enkelt att nu också göra "bullarna" i lagom storlek!

Carola Johansson

2013-01-17

Kanon enkelt till många!

evy ekehage

2013-01-16

toppenbra att fixa många bullar på en gång!

Liknande recept

Banankaka med kesellatopping

(25)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Karlsbadersemlor

(30)

Pigg sommartårta

(39)

Müsliflarn

(4)

Chokladkaka extra allt

(34)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)

Pepparkaksrulltårta med citronkräm

(42)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g smör
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl, 720 g
  • 0.5 tsk salt
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 400 g grovriven mandelmassa
  • 1 dl mjölk ev 2 dl
  • 1 liter vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 msk florsocker

Semlor i långpanna

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Gör 20 goda semlor på en gång. Grädda degen i en långpanna!

Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kardemumma och mjölk, värm till max 37 grader.
  2. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter med köksmaskin. Låt jäsa under bakduk minst 1 timme.
  3. Tryck ut degen i en ugnsplåt, ca 20 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Ta bullen ur formen och låt svalna ordentligt. Dela bullen vågrätt i två delar och gröp ur lite inkråm ur botten. Vispa ihop mandelmassa, inkråmet från botten och mjölk med en elvisp till en jämn kräm.
  5. Täck botten med mandelmassekrämen. Vispa grädden och bred ut den på fyllningen. Toppa med locket och siktat florsocker. Skär försiktigt ut semlor i form av rutor med en tandad brödkniv.

Tips

Du kan även skära portionsstora fyrkanter och fylla dem som vanligt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Waldemar Swergiel

2015-01-23

100g smör? Det låter väldigt lite. Det är ju bara 5 gram per semla!

Britta/webbredaktioene

2014-03-06

@yvonne pira Grädden ska räcka till 20 semlor, det är därför det är 1 liter grädde.

yvonne pira

2014-03-05

1 liter vispgrädde jag köper högst 2 dl ibland vem använder 1 liter grädde

karin från römössebacken

2013-02-25

Tack för receptet, kul med ngt nytt. Bra som en bakelse.

Gurli Frimodigh

2013-02-01

skall brödet gräddas i mitten eller längst ner i ugnen??

Britta/Webbredaktionen

2013-01-31

Formen ska vara ca 20x35 cm.

Marie

2013-01-30

Kan Ni inte skriva ut de mått Ni använder i recepten..?

Marie

2013-01-30

Gör ett nytt försök o frågar om ugnsplåtens storlek.. Vilket plåtmått är det för receptet..? Jag har två ugnsplåtar en med mått 43x30,5 cm o en med mått 36,5x25 cm... Tacksam för svar då jag inte är så hemma i köket...

Marie

2013-01-28

Är det en fullstor ugnsplåt..?

Britta/Webbredaktionen

2013-01-25

Ja, det ska vara 1 liter vispgrädde. Det ska räcka till 20 semlor.

Britta/Webbredaktionen

2013-01-25

I det här receptet är det tänkt att man ska använda färdig mandelmassa.

Karin

2013-01-24

Helt suveränt enkelt!

Gerd Johansson

2013-01-24

Ska det verkligen vara 1 liter vispgrädde ????!!!!! Låter alldeles för mycket tycker jag .

Lars lindström

2013-01-24

Hur gör man mandelmassa?

Linda

2013-01-24

Att man inte har tänkt på detta tidigare! Så enkelt att nu också göra "bullarna" i lagom storlek!

Carola Johansson

2013-01-17

Kanon enkelt till många!

evy ekehage

2013-01-16

toppenbra att fixa många bullar på en gång!

Liknande recept

Banankaka med kesellatopping

(25)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Karlsbadersemlor

(30)

Pigg sommartårta

(39)

Müsliflarn

(4)

Chokladkaka extra allt

(34)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)

Pepparkaksrulltårta med citronkräm

(42)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies