För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg (1-5):
3.25 (20 betyg)

Ljuvligt goda vitlöksdoftande tomater.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 1 hel vitlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • Topping:
  • 50 g parmesanost
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g rostade frön

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, citgronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.

Topping

  1. Fördela tomaterna på ett fat och hyvla över parmesanost. Toppa med basilikablad och rostade frön

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



m

2012-05-11

Gott

Liknande recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Pimiento de padrón

(10)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(33)

Quesadillas med avokadoröra

(6)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 1 hel vitlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • Topping:
  • 50 g parmesanost
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g rostade frön

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg (1-5):
3.25 (20 betyg)

Ljuvligt goda vitlöksdoftande tomater.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, citgronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.

Topping

  1. Fördela tomaterna på ett fat och hyvla över parmesanost. Toppa med basilikablad och rostade frön

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



m

2012-05-11

Gott

Liknande recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Pimiento de padrón

(10)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(33)

Quesadillas med avokadoröra

(6)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)