Semi-torkade tomater

Betyg (1-5):
3.07 (108 betyg)

Upplagda på fat är tomaterna med smak av vitlök och citron middagens höjdpunkt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 kg körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 1 hel vitlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, citronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2017-03-06

Löjligt gott

Kirsten

2016-05-29

Gör dessa ofta. Ibland för att rädda tomaterna som börjar bli skrynkliga i skålen. Är ett gott tillbehör till mycket.

Sara

2014-10-14

Smakrikt.

Birgitta

2013-06-07

Mattips

Liknande recept

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

(3)

Kimchi på salladskål

(3)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Rostad majssallad

(2)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Grillad coleslaw

(7)

Grillad halloumi med sallad

(14)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 1 hel vitlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt

Semi-torkade tomater

Betyg (1-5):
3.07 (108 betyg)

Upplagda på fat är tomaterna med smak av vitlök och citron middagens höjdpunkt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:150º
0,5 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, citronen och vitlöken. Sprid ut dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in dem i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citron och vitlök. Pressa vitlöken över tomaterna och vänd runt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2017-03-06

Löjligt gott

Kirsten

2016-05-29

Gör dessa ofta. Ibland för att rädda tomaterna som börjar bli skrynkliga i skålen. Är ett gott tillbehör till mycket.

Sara

2014-10-14

Smakrikt.

Birgitta

2013-06-07

Mattips

Liknande recept

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

(3)

Kimchi på salladskål

(3)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Rostad majssallad

(2)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Grillad coleslaw

(7)

Grillad halloumi med sallad

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies