
Scones med yoghurt
Nybakade scones med yoghurt, honung och vallmofrön. Saftiga scones som inte faller ihop i torra smulor. Både gott till soppa och på frukostbord.
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl turkisk yoghurt
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 dl vatten
- 1 ägg
- 1.5 tsk salt
- Pensling:
- 1 msk vatten
- 0.5 msk flytande honung
- 2 msk blå vallmofrön
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i åtta bitar. Smörj en muffinsplåt och lägg i degbitarna, eller lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Rör ihop vatten och honung och pensla bröden. Strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Tips

Byt ut 1 deciliter av vetemjölet mot 1 dl grahamsmjöl.
Liknande recept
Scones med yoghurt
Nybakade scones med yoghurt, honung och vallmofrön. Saftiga scones som inte faller ihop i torra smulor. Både gott till soppa och på frukostbord.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i åtta bitar. Smörj en muffinsplåt och lägg i degbitarna, eller lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Rör ihop vatten och honung och pensla bröden. Strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Tips

Byt ut 1 deciliter av vetemjölet mot 1 dl grahamsmjöl.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-01-09
Om man har i 100 g torkad hakad frukt blir det gott med en klick cottage cheese eller cream cheese till :)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
JJ
2012-01-09
Om man har i 100 g torkad hakad frukt blir det gott med en klick cottage cheese eller cream cheese till :)