För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Scones med yoghurt

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Nybakade scones med yoghurt, honung och vallmofrön. Saftiga scones som inte faller ihop i torra smulor. Både gott till soppa och på frukostbord.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • Pensling:
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk flytande honung
  • 2 msk blå vallmofrön

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i åtta bitar. Smörj en muffinsplåt och lägg i degbitarna, eller lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop vatten och honung och pensla bröden. Strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Tips

Byt ut 1 deciliter av vetemjölet mot 1 dl grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



JJ

2012-01-09

Om man har i 100 g torkad hakad frukt blir det gott med en klick cottage cheese eller cream cheese till :)

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Morotssmoothie

(12)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(5)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Jordgubbssmoothie

(97)

Snabba lingonlimpan

(29)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • Pensling:
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk flytande honung
  • 2 msk blå vallmofrön

Scones med yoghurt

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Nybakade scones med yoghurt, honung och vallmofrön. Saftiga scones som inte faller ihop i torra smulor. Både gott till soppa och på frukostbord.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i åtta bitar. Smörj en muffinsplåt och lägg i degbitarna, eller lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop vatten och honung och pensla bröden. Strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Tips

Byt ut 1 deciliter av vetemjölet mot 1 dl grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



JJ

2012-01-09

Om man har i 100 g torkad hakad frukt blir det gott med en klick cottage cheese eller cream cheese till :)

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Morotssmoothie

(12)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(5)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Jordgubbssmoothie

(97)

Snabba lingonlimpan

(29)