Sås till lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.42 (12 betyg)

Den utmärkta kalla såsen till lax! Smakrik och fräsch med smak av basilika, mynta och lime. Enkelt att göra och förhöjer smakupplevelsen med lax till max.

Tillagningstid: 5 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 dl olja, gärna olivolja
  • 1 tsk senap
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 1 krm salt (efter smak)

Gör så här

  1. Mixa örtkryddorna och oljan med mixer/mixerstav eller finfördela i mortel.
  2. Blanda senap, äggula och limesaft. Rör i örtoljan lite i taget till en tjock sås. Blanda i limeskal och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Servering

.

Tips

Kyl gärna såsen innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladpraliner med kardemumma

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Persiskt ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Senaps- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 dl olja, gärna olivolja
  • 1 tsk senap
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 1 krm salt (efter smak)

Sås till lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.42 (12 betyg)

Den utmärkta kalla såsen till lax! Smakrik och fräsch med smak av basilika, mynta och lime. Enkelt att göra och förhöjer smakupplevelsen med lax till max.

Tillagningstid: 5 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa örtkryddorna och oljan med mixer/mixerstav eller finfördela i mortel.
  2. Blanda senap, äggula och limesaft. Rör i örtoljan lite i taget till en tjock sås. Blanda i limeskal och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Servering

.

Tips

Kyl gärna såsen innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladpraliner med kardemumma

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Persiskt ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Senaps- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)