Samosas
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Samosas

5 (2 betyg)

Krispiga currypiroger utsökta som ett lite matigare snacks.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 st
  • 10 ark filodeg /vårrulledeg
Fyllning:
  • 0.5 stjälk finstrimlat citrongräs
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 finhackad chili
  • 300 g kokt, pressad potatis
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 dl riven morot
  • 2 msk färsk hackad koriander
Fritering:
  • 0.5 liter olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina fryst deg och lägg mellan lätt fuktade handdukar, så att degen inte torkar. Fräs alla kryddor utom korianderna i en panna med lite olja.

  2. 2

    Blanda potatis. ärtor och morot med de frästa kryddorna och koriandern. Ta ett vårrulleblad och lägg det på en skärbräda. Vik bladet till en strut, fukta kanterna med vatten. Lägg fyllningen i struten och vik ihop till ett trekantigt paket.

  3. 3

    Fritera paketen i olja eller grilla dem i ugnen 10-13 minuter.

  4. 4

    Passar som förrätt eller tilltugg.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar