
Samosas
Betyg (1-5):
Krispiga currypiroger utsökta som ett lite matigare snacks.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 10 ark filodeg /vårrulledeg
- Fyllning:
- 0.5 stjälk finstrimlat citrongräs
- 1 tsk curry
- 1 tsk finhackad vitlök
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 finhackad chili
- 300 g kokt, pressad potatis
- 1 dl gröna ärter
- 1 dl riven morot
- 2 msk färsk hackad koriander
- Fritering:
- 0.5 liter olja
Gör så här
- Tina fryst deg och lägg mellan lätt fuktade handdukar, så att degen inte torkar. Fräs alla kryddor utom korianderna i en panna med lite olja.
- Blanda potatis. ärtor och morot med de frästa kryddorna och koriandern. Ta ett vårrulleblad och lägg det på en skärbräda. Vik bladet till en strut, fukta kanterna med vatten. Lägg fyllningen i struten och vik ihop till ett trekantigt paket.
- Fritera paketen i olja eller grilla dem i ugnen 10-13 minuter.
- Passar som förrätt eller tilltugg.
Samosas
Betyg (1-5):
Krispiga currypiroger utsökta som ett lite matigare snacks.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tina fryst deg och lägg mellan lätt fuktade handdukar, så att degen inte torkar. Fräs alla kryddor utom korianderna i en panna med lite olja.
- Blanda potatis. ärtor och morot med de frästa kryddorna och koriandern. Ta ett vårrulleblad och lägg det på en skärbräda. Vik bladet till en strut, fukta kanterna med vatten. Lägg fyllningen i struten och vik ihop till ett trekantigt paket.
- Fritera paketen i olja eller grilla dem i ugnen 10-13 minuter.
- Passar som förrätt eller tilltugg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!