Samosas med dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Helt underbara knyten med lammfärs. Ät som tillbehör eller som snacks före middagen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk smör
  • 1 msk garam masala
  • 1 purjolök, fint skivad
  • 1 morot, fintärnad
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 kruka färsk koriander, endast stjälkarna
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g filodeg
  • neutral olja att pensla med
  • Dippsås
  • 0.5 kruka färsk mynta, bladen
  • 0.5 kruka färsk koriander, emdast bladen
  • 4 dl naturell yoghurt
  • salt

Gör så här

  1. Stek färsen fint smulig i smör i stekpanna. Pudra över garam masala. Tillsätt purjo, morot, ingefära och vitlök.
  2. Stek under omrörning på medelvärme några minuter. Vänd ner fint skurna korianderstjälkar och ärterna, häll i vattnet. Låt puttra tills allt är mjukt och vattnet kokat in. Smaka av med salt.
  3. Dippsås: Mixa mynta och koriander med lite av yoghurten så den blir fint grön. Rör ner resten av yoghurten och smaka av med salt.
  4. Lägg en sked av färsen på ett filodegsark, vik ihop till ett knyte. Gör likadant med resten av ingredienserna. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med rikligt med olja.
  5. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg med krispig yta. Pensla två extra gånger under tiden och vänd dem ev. Servera direkt med dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(21)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk smör
  • 1 msk garam masala
  • 1 purjolök, fint skivad
  • 1 morot, fintärnad
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 kruka färsk koriander, endast stjälkarna
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g filodeg
  • neutral olja att pensla med
  • Dippsås
  • 0.5 kruka färsk mynta, bladen
  • 0.5 kruka färsk koriander, emdast bladen
  • 4 dl naturell yoghurt
  • salt

Samosas med dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Helt underbara knyten med lammfärs. Ät som tillbehör eller som snacks före middagen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen fint smulig i smör i stekpanna. Pudra över garam masala. Tillsätt purjo, morot, ingefära och vitlök.
  2. Stek under omrörning på medelvärme några minuter. Vänd ner fint skurna korianderstjälkar och ärterna, häll i vattnet. Låt puttra tills allt är mjukt och vattnet kokat in. Smaka av med salt.
  3. Dippsås: Mixa mynta och koriander med lite av yoghurten så den blir fint grön. Rör ner resten av yoghurten och smaka av med salt.
  4. Lägg en sked av färsen på ett filodegsark, vik ihop till ett knyte. Gör likadant med resten av ingredienserna. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med rikligt med olja.
  5. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg med krispig yta. Pensla två extra gånger under tiden och vänd dem ev. Servera direkt med dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(21)