Salvialax med tomatquinoa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rulla laxfilén i en skiva parmaskinka och strö över knapriga sockerärtor.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g skinn- och benfri lax
  • 8 salviablad
  • 60 g parmaskinka, 1 skiva/portion
  • 1 msk smör eller margarin
  • Tomatquinoa:
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl quinoa
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 3 dl vatten
  • 2 krm peppar
  • 2 dl inlagda soltorkade tomater, skurna i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 skivade salladslökar
  • 0.5 dl hackade, färska örter
  • Servering:
  • 100 g hackade sockerärtor

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 bitar, lägg ett par salviablad på varje bit och linda om med skinkan.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek laxen på båda sidor. Lägg den i en ugnsform och stek färdigt i ugnen 10 minuter.
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt quinoan och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
  4. Häll på buljong och vatten, salta och peppra och låt sjuda under lock cirka 20 minuter. Eventuellt får du tillsätta mer vatten om det kokar torrt.
  5. Smaka av för att kontrollera att det är genomkokt. Rör ner tomater, olivolja, ost, salladslök och örtkryddor.

Servering

Servera med sockerärtorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(5)

Lax med chunky quinoa och senapssås

(7)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm

(45)

Lax med dill- och fänkålsbulgur

(38)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Currylax med grönsakscouscous

(0)

Grillade laxbiffar med yoghurtsås

(64)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g skinn- och benfri lax
  • 8 salviablad
  • 60 g parmaskinka, 1 skiva/portion
  • 1 msk smör eller margarin
  • Tomatquinoa:
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl quinoa
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 3 dl vatten
  • 2 krm peppar
  • 2 dl inlagda soltorkade tomater, skurna i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 skivade salladslökar
  • 0.5 dl hackade, färska örter
  • Servering:
  • 100 g hackade sockerärtor

Salvialax med tomatquinoa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rulla laxfilén i en skiva parmaskinka och strö över knapriga sockerärtor.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 bitar, lägg ett par salviablad på varje bit och linda om med skinkan.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek laxen på båda sidor. Lägg den i en ugnsform och stek färdigt i ugnen 10 minuter.
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt quinoan och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
  4. Häll på buljong och vatten, salta och peppra och låt sjuda under lock cirka 20 minuter. Eventuellt får du tillsätta mer vatten om det kokar torrt.
  5. Smaka av för att kontrollera att det är genomkokt. Rör ner tomater, olivolja, ost, salladslök och örtkryddor.

Servering

Servera med sockerärtorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(5)

Lax med chunky quinoa och senapssås

(7)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm

(45)

Lax med dill- och fänkålsbulgur

(38)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Currylax med grönsakscouscous

(0)

Grillade laxbiffar med yoghurtsås

(64)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies