Salviakryddad kyckling med caesarsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 0.5 dl färska salviablad
  • 800 g kycklinglårfiléer (en filé per person)
  • 200 g bacon i skivor
  • 240 g kycklingben (2 ben per person)
  • 1 msk olivolja
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl raps- eller olivolja
  • 1.5 msk mjölk
  • Örtkrutonger:
  • 0.5 obakad bake-off- baguette
  • 1 dl persiljeblad
  • 0.5 dl basilikablad
  • 1 dl mild olivolja
  • 0.25 tsk peppar
  • Sallad:
  • 500 g skuren romansallad
  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Lägg salviabladen på lårfiléerna. Rulla ihop. Linda en baconskiva runt kycklingrullen. Stek kycklingbenen och lårfiléerna i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en långpanna och stek i mitten av ugnen tills köttet är genomstekt, 20-25 minuter.
  2. Alla ingredienser till dressingen måste vara rumstempererade! Mixa äggula, vitlök, sardeller, vinäger och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Vispa ihop blandningen till en krämig sås. Tillsätt mjölken.
  3. Skär kuber av den obakade baguetten. Mixa persiljan med basilika och olja till en grön sås. Smaka av med salt och peppar. Pensla brödkuberna med örtoljan och baka i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  4. Blanda sallad, ost och dressing i en stor bunke. Dränk inte salladen med dressing. Blanda i krutongerna. Servera till kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(30)

Bruschetta med kyckling

(8)

Frikadeller i currysås

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 0.5 dl färska salviablad
  • 800 g kycklinglårfiléer (en filé per person)
  • 200 g bacon i skivor
  • 240 g kycklingben (2 ben per person)
  • 1 msk olivolja
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl raps- eller olivolja
  • 1.5 msk mjölk
  • Örtkrutonger:
  • 0.5 obakad bake-off- baguette
  • 1 dl persiljeblad
  • 0.5 dl basilikablad
  • 1 dl mild olivolja
  • 0.25 tsk peppar
  • Sallad:
  • 500 g skuren romansallad
  • 2 dl riven parmesanost

Salviakryddad kyckling med caesarsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg salviabladen på lårfiléerna. Rulla ihop. Linda en baconskiva runt kycklingrullen. Stek kycklingbenen och lårfiléerna i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en långpanna och stek i mitten av ugnen tills köttet är genomstekt, 20-25 minuter.
  2. Alla ingredienser till dressingen måste vara rumstempererade! Mixa äggula, vitlök, sardeller, vinäger och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Vispa ihop blandningen till en krämig sås. Tillsätt mjölken.
  3. Skär kuber av den obakade baguetten. Mixa persiljan med basilika och olja till en grön sås. Smaka av med salt och peppar. Pensla brödkuberna med örtoljan och baka i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  4. Blanda sallad, ost och dressing i en stor bunke. Dränk inte salladen med dressing. Blanda i krutongerna. Servera till kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(30)

Bruschetta med kyckling

(8)

Frikadeller i currysås

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies