Salta ostplättar

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Funkar som både förrätt och mellis. Och i lunchlådan.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Till servering:
  • gräddfil eller crème fraiche, finstrimlade grönsaker, t ex paprika, sockerärter eller gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen lätt. Tillsätt bakpulver, salt och cayennepeppar. Blanda sist i fiberhusken.
  2. Rör ner osten. Låt stå ca 5 min. Klicka ut 8 högar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i ugnen 5–7 min.

Tips

Räkor, pesto eller guacamole är det också gott att lägga på de salta ostplättarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-09

Jättegott! Hade räkor till och det var mumma!

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Nötknyten

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Krämig wasabisill

(6)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Till servering:
  • gräddfil eller crème fraiche, finstrimlade grönsaker, t ex paprika, sockerärter eller gräslök

Salta ostplättar

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Funkar som både förrätt och mellis. Och i lunchlådan.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen lätt. Tillsätt bakpulver, salt och cayennepeppar. Blanda sist i fiberhusken.
  2. Rör ner osten. Låt stå ca 5 min. Klicka ut 8 högar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i ugnen 5–7 min.

Tips

Räkor, pesto eller guacamole är det också gott att lägga på de salta ostplättarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-09

Jättegott! Hade räkor till och det var mumma!

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Nötknyten

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Krämig wasabisill

(6)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies