Salsicciapasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.24 (55 betyg)

Färsk salsiccia i smakrik och krämig pastasås av tomat, örter och italiensk färskost. Toppa med riven ost och färsk basilika. En fantastisk pastarätt!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta, gärna paccheri
  • Pastasås
  • 350 g färsk salsicciakorv (rå)
  • 3 msk olivolja
  • 1 torkade peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl grovhackad färsk oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 170 g mascarpone
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • riven pecorinoost
  • färsk basilika eller oregano

Gör så här

  1. Dra av skinnet från salsiccian. Hacka till en färs. Hetta upp olja i en kastrull och fräs salsiccia och peperoncini.
  2. Fräs under omrörning utan att det får färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, fräs med någon minut till.
  3. Släng peperoncinon och häll i passerade tomater, oregano, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen småputtra ca 30 min. Släng lagerbladet.
  4. Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka någon minut mindre än enligt förpackningens anvisning.
  5. Häll den avrunna pastan i pastasåsen och rör ner mascarpone och peccorino. Servera direkt med mer pecorino och ev färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth Andersson

2020-04-28

Så sjukt gott. En favorit som återkommer då och då!!

Klara

2020-04-23

Tog mindre chili-flakes för att göra den mer barnvänlig.

Martin

2020-02-07

Tog en halv tesked chiliflakes och en halv tesked svartpeppar. Oh my, för starkt!!!!

Isa

2019-08-04

Supergott recept som jag gjort flera gånger! Har testat att ha i grovriven zucchini och morot, det blev riktigt bra!

Irena

2017-04-01

Modifierade lite efter vad som fanns i kylskåpet ex färsk chorizo istället.. grymt gott!

Cecilia

2017-03-30

Kanongott!!!

Liknande recept

Spara recept

Zucchinibollar med pasta

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Gnocchi med ostsås och broccoli

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ljummen pasta med marinerad ost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g pasta, gärna paccheri
  • Pastasås
  • 350 g färsk salsicciakorv (rå)
  • 3 msk olivolja
  • 1 torkade peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl grovhackad färsk oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 170 g mascarpone
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • riven pecorinoost
  • färsk basilika eller oregano

Salsicciapasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.24 (55 betyg)

Färsk salsiccia i smakrik och krämig pastasås av tomat, örter och italiensk färskost. Toppa med riven ost och färsk basilika. En fantastisk pastarätt!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra av skinnet från salsiccian. Hacka till en färs. Hetta upp olja i en kastrull och fräs salsiccia och peperoncini.
  2. Fräs under omrörning utan att det får färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, fräs med någon minut till.
  3. Släng peperoncinon och häll i passerade tomater, oregano, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen småputtra ca 30 min. Släng lagerbladet.
  4. Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka någon minut mindre än enligt förpackningens anvisning.
  5. Häll den avrunna pastan i pastasåsen och rör ner mascarpone och peccorino. Servera direkt med mer pecorino och ev färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth Andersson

2020-04-28

Så sjukt gott. En favorit som återkommer då och då!!

Klara

2020-04-23

Tog mindre chili-flakes för att göra den mer barnvänlig.

Martin

2020-02-07

Tog en halv tesked chiliflakes och en halv tesked svartpeppar. Oh my, för starkt!!!!

Isa

2019-08-04

Supergott recept som jag gjort flera gånger! Har testat att ha i grovriven zucchini och morot, det blev riktigt bra!

Irena

2017-04-01

Modifierade lite efter vad som fanns i kylskåpet ex färsk chorizo istället.. grymt gott!

Cecilia

2017-03-30

Kanongott!!!

Liknande recept

Spara recept

Zucchinibollar med pasta

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Gnocchi med ostsås och broccoli

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ljummen pasta med marinerad ost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)