Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Det är dressingen med sardeller och citron som är grejen!

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 4 gemsallad
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 1.5 dl oliver
  • 8 sardeller
  • 300 g varmrökt lax
  • Dressing:
  • 4 ägg
  • 3 sardeller
  • 1 dl neutral olja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Dressing: Koka alla 8 äggen så att de har en rinnande gula. Mixa 4 av äggen med sardeller, olja och citron till en slät dressing. Smaka av med salt. Halvera resterande ägg.
  2. Ansa nedre delen på gemsalladen. Skär i grova bitar och fördela på ett serveringsfat.
  3. Fördela lök, oliver och sardeller på salladen. Bryt loss bitar av laxen och lägg ovanpå. Fördela ägghalvorna på och skeda över dressingen.

Tips

Laxen kan bytas mot räkor. Servera den dressing som blir över vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carol

2016-06-02

Enkelt, festligt och supergott!

Berit

2015-05-02

Så gott, de kommer vi att göra flera gånger.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 4 gemsallad
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 1.5 dl oliver
  • 8 sardeller
  • 300 g varmrökt lax
  • Dressing:
  • 4 ägg
  • 3 sardeller
  • 1 dl neutral olja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Det är dressingen med sardeller och citron som är grejen!

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dressing: Koka alla 8 äggen så att de har en rinnande gula. Mixa 4 av äggen med sardeller, olja och citron till en slät dressing. Smaka av med salt. Halvera resterande ägg.
  2. Ansa nedre delen på gemsalladen. Skär i grova bitar och fördela på ett serveringsfat.
  3. Fördela lök, oliver och sardeller på salladen. Bryt loss bitar av laxen och lägg ovanpå. Fördela ägghalvorna på och skeda över dressingen.

Tips

Laxen kan bytas mot räkor. Servera den dressing som blir över vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carol

2016-06-02

Enkelt, festligt och supergott!

Berit

2015-05-02

Så gott, de kommer vi att göra flera gånger.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)