Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Det är dressingen med sardeller och citron som är grejen!

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 ägg
  • 4 gemsallad
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 1.5 dl oliver
  • 8 sardeller
  • 300 g varmrökt lax
  • Dressing:
  • 4 ägg
  • 3 sardeller
  • 1 dl neutral olja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Dressing: Koka alla 8 äggen så att de har en rinnande gula. Mixa 4 av äggen med sardeller, olja och citron till en slät dressing. Smaka av med salt. Halvera resterande ägg.
  2. Ansa nedre delen på gemsalladen. Skär i grova bitar och fördela på ett serveringsfat.
  3. Fördela lök, oliver och sardeller på salladen. Bryt loss bitar av laxen och lägg ovanpå. Fördela ägghalvorna på och skeda över dressingen.

Tips

Laxen kan bytas mot räkor. Servera den dressing som blir över vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carol

2016-06-02

Enkelt, festligt och supergott!

Berit

2015-05-02

Så gott, de kommer vi att göra flera gånger.

Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Laxsida med couscoussallad

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 4 gemsallad
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 1.5 dl oliver
  • 8 sardeller
  • 300 g varmrökt lax
  • Dressing:
  • 4 ägg
  • 3 sardeller
  • 1 dl neutral olja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Det är dressingen med sardeller och citron som är grejen!

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dressing: Koka alla 8 äggen så att de har en rinnande gula. Mixa 4 av äggen med sardeller, olja och citron till en slät dressing. Smaka av med salt. Halvera resterande ägg.
  2. Ansa nedre delen på gemsalladen. Skär i grova bitar och fördela på ett serveringsfat.
  3. Fördela lök, oliver och sardeller på salladen. Bryt loss bitar av laxen och lägg ovanpå. Fördela ägghalvorna på och skeda över dressingen.

Tips

Laxen kan bytas mot räkor. Servera den dressing som blir över vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carol

2016-06-02

Enkelt, festligt och supergott!

Berit

2015-05-02

Så gott, de kommer vi att göra flera gånger.

Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Laxsida med couscoussallad

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies