För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sallad nicoise med tonfisk

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Sallad nicoise är en sommarklassiker som mättar och samtidigt känns fräsch. Här med tonfisk, ägghalvor, potatis och bönor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g små färskpotatisar
  • 150 g haricots verts
  • 4 ägg
  • 200 g tonfisk, på burk, i vatten
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 liten romansallad, grovt skuren
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 2 dl oliver
  • 0.5 dl kapris
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • 1 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dela dem som är stora och låt svalna. Koka bönorna i saltat vatten tills mjuka, ca 5 min. Koka äggen.
  2. Vispa ihop senap, vinäger, socker och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Vänd runt med potatisen. Häll av vattnet ur tonfisken och skär upp alla grönsaker. Fördela allt i en stor skål eller fyra små skålar. Servera gärna med extra salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Quinoatabbouleh

(0)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Sashimilax med sallad

(8)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Lax- och spenatpaj

(95)

Pastasallad med varmrökt lax

(18)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g små färskpotatisar
  • 150 g haricots verts
  • 4 ägg
  • 200 g tonfisk, på burk, i vatten
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 liten romansallad, grovt skuren
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 2 dl oliver
  • 0.5 dl kapris
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • 1 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Sallad nicoise med tonfisk

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Sallad nicoise är en sommarklassiker som mättar och samtidigt känns fräsch. Här med tonfisk, ägghalvor, potatis och bönor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dela dem som är stora och låt svalna. Koka bönorna i saltat vatten tills mjuka, ca 5 min. Koka äggen.
  2. Vispa ihop senap, vinäger, socker och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Vänd runt med potatisen. Häll av vattnet ur tonfisken och skär upp alla grönsaker. Fördela allt i en stor skål eller fyra små skålar. Servera gärna med extra salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Quinoatabbouleh

(0)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Sashimilax med sallad

(8)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Lax- och spenatpaj

(95)

Pastasallad med varmrökt lax

(18)