Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (30 betyg)

Med härlig sallad med sötma och sälta från päron och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 påse salladsmix, stor
  • 1 dl torrostade mandlar
  • 50 g manchegoost
  • 2 hårda gröna päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk vit eller brun balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett fat. Hacka mandlarna grovt. Fördela mandlarna på salladen och hyvla ost över.
  2. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör och olja cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  3. Lyft ur päronen och lägg dem på salladen. Låt smöret och oljan koka med balsamvinägern cirka 2 minuter. Sila såsen genom en finmaskig sil och ringla den över salladsfatet.
  4. Servera gärna med stekt skivad biff, fisk eller kyckling.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2020-03-30

Fantastiskt gott. Syrlighet möter sötma

sara

2015-12-07

har mycket päron så jag ska prova har mycket päron så de bli bra att göra sallad a en del få se vad de bli av dom andra

Liknande recept

Spara recept

Potatismos med citrus och parmesan

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med äpple och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rosmarinstekt halloumisallad med aprikoser

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 påse salladsmix, stor
  • 1 dl torrostade mandlar
  • 50 g manchegoost
  • 2 hårda gröna päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk vit eller brun balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (30 betyg)

Med härlig sallad med sötma och sälta från päron och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett fat. Hacka mandlarna grovt. Fördela mandlarna på salladen och hyvla ost över.
  2. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör och olja cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  3. Lyft ur päronen och lägg dem på salladen. Låt smöret och oljan koka med balsamvinägern cirka 2 minuter. Sila såsen genom en finmaskig sil och ringla den över salladsfatet.
  4. Servera gärna med stekt skivad biff, fisk eller kyckling.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2020-03-30

Fantastiskt gott. Syrlighet möter sötma

sara

2015-12-07

har mycket päron så jag ska prova har mycket päron så de bli bra att göra sallad a en del få se vad de bli av dom andra

Liknande recept

Spara recept

Potatismos med citrus och parmesan

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med äpple och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rosmarinstekt halloumisallad med aprikoser

Betyg
Betyg
(4)