För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg (1-5):
3.78 (27 betyg)

Med härlig sallad med sötma och sälta från päron och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 påse salladsmix, stor
  • 1 dl torrostade mandlar
  • 50 g manchegoost
  • 2 hårda gröna päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk vit eller brun balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett fat. Hacka mandlarna grovt. Fördela mandlarna på salladen och hyvla ost över.
  2. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör och olja cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  3. Lyft ur päronen och lägg dem på salladen. Låt smöret och oljan koka med balsamvinägern cirka 2 minuter. Sila såsen genom en finmaskig sil och ringla den över salladsfatet.
  4. Servera gärna med stekt skivad biff, fisk eller kyckling.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sara

2015-12-07

har mycket päron så jag ska prova har mycket päron så de bli bra att göra sallad a en del få se vad de bli av dom andra

Liknande recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(2)

Potatismos med citrus och parmesan

(2)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Rosmarinstekt halloumisallad med aprikoser

(4)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Couscous med grillad nektarin och halloumi

(60)

Melonsallad med halloumi

(15)

Melon- och mozzarellasallad med bönor & sesamolja

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 påse salladsmix, stor
  • 1 dl torrostade mandlar
  • 50 g manchegoost
  • 2 hårda gröna päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk vit eller brun balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg (1-5):
3.78 (27 betyg)

Med härlig sallad med sötma och sälta från päron och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett fat. Hacka mandlarna grovt. Fördela mandlarna på salladen och hyvla ost över.
  2. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör och olja cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  3. Lyft ur päronen och lägg dem på salladen. Låt smöret och oljan koka med balsamvinägern cirka 2 minuter. Sila såsen genom en finmaskig sil och ringla den över salladsfatet.
  4. Servera gärna med stekt skivad biff, fisk eller kyckling.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sara

2015-12-07

har mycket päron så jag ska prova har mycket päron så de bli bra att göra sallad a en del få se vad de bli av dom andra

Liknande recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(2)

Potatismos med citrus och parmesan

(2)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Rosmarinstekt halloumisallad med aprikoser

(4)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Couscous med grillad nektarin och halloumi

(60)

Melonsallad med halloumi

(15)

Melon- och mozzarellasallad med bönor & sesamolja

(7)