För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sallad med röda bär dressad med te-lag

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Mathias Dahlgren använder vitt jasminte som har en naturlig smultronsmak och pudrar över hallonpulver, men det blir jättegott med grönt fruktigt te, som är lättare att få tag på. Och hallonpulvret är läckert men inte nödvändigt.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 g finbladig salladsmix
  • 30 g färska örter, t ex mynta, koriander, persilja
  • 300 g jordgubbar, ansade och delade
  • 250 g färska hallon
  • 1 msk mixade frystorkade hallon, till servering
  • Te-lag
  • 5 cm purjolök
  • 1 dl bryggt fruktigt grönt te
  • 4 msk råsocker
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka purjolöken och lägg i en kastrull med det bryggda teet och socker. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Smaka av med salt och peppar och låt dra ca 30 min.
  2. Lägg sallad, örter och bär på ett serveringsfat. Sila bort löken och skeda lagen över salladen. Pudra ev över hallonpulver och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Hallonmilkshake

(31)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)

Lingon- och marängpaj

(4)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 30 g finbladig salladsmix
  • 30 g färska örter, t ex mynta, koriander, persilja
  • 300 g jordgubbar, ansade och delade
  • 250 g färska hallon
  • 1 msk mixade frystorkade hallon, till servering
  • Te-lag
  • 5 cm purjolök
  • 1 dl bryggt fruktigt grönt te
  • 4 msk råsocker
  • salt och nymald svartpeppar

Sallad med röda bär dressad med te-lag

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Mathias Dahlgren använder vitt jasminte som har en naturlig smultronsmak och pudrar över hallonpulver, men det blir jättegott med grönt fruktigt te, som är lättare att få tag på. Och hallonpulvret är läckert men inte nödvändigt.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finhacka purjolöken och lägg i en kastrull med det bryggda teet och socker. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Smaka av med salt och peppar och låt dra ca 30 min.
  2. Lägg sallad, örter och bär på ett serveringsfat. Sila bort löken och skeda lagen över salladen. Pudra ev över hallonpulver och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Hallonmilkshake

(31)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)

Lingon- och marängpaj

(4)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)