
Sallad med pumpa, päron och getost
Betyg (1-5):
Härlig nötig smak av det brynta smöret och syran av citronen gör denna sallad oerhört god. Recept av: Tommy Myllymäki och foto: Charlie Drevstam
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 800 g muscatpumpa, skalad och i grova bitar
- 100 g smör
- 2 schalottenlökar, fint skivade
- 2 päron, i tunna skivor
- 1 citron, finrivet skal
- 3 msk pressad citronsaft
- 100 g getost
- 1 dl pumpakärnor, rostade
- salt, nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smält och bryn smöret. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Häll över hälften av det brynta smöret. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills pumpan är mjuk, ca 30 min.
- Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronskal, citronsaft och resterande smör (värm det igen). Krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.
Liknande recept
Sallad med pumpa, päron och getost
Betyg (1-5):
Härlig nötig smak av det brynta smöret och syran av citronen gör denna sallad oerhört god. Recept av: Tommy Myllymäki och foto: Charlie Drevstam
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smält och bryn smöret. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Häll över hälften av det brynta smöret. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills pumpan är mjuk, ca 30 min.
- Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronskal, citronsaft och resterande smör (värm det igen). Krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!