Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Härlig nötig smak av det brynta smöret och syran av citronen gör denna sallad oerhört god. Recept av: Tommy Myllymäki och foto: Charlie Drevstam

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 800 g muscatpumpa, skalad och i grova bitar
  • 100 g smör
  • 2 schalottenlökar, fint skivade
  • 2 päron, i tunna skivor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 100 g getost
  • 1 dl pumpakärnor, rostade
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält och bryn smöret. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Häll över hälften av det brynta smöret. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills pumpan är mjuk, ca 30 min.
  2. Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronskal, citronsaft och resterande smör (värm det igen). Krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Börekpaj med mangold och fetaost

(7)

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Matjestårta

(49)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 800 g muscatpumpa, skalad och i grova bitar
  • 100 g smör
  • 2 schalottenlökar, fint skivade
  • 2 päron, i tunna skivor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 100 g getost
  • 1 dl pumpakärnor, rostade
  • salt, nymalen svartpeppar

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Härlig nötig smak av det brynta smöret och syran av citronen gör denna sallad oerhört god. Recept av: Tommy Myllymäki och foto: Charlie Drevstam

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält och bryn smöret. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Häll över hälften av det brynta smöret. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills pumpan är mjuk, ca 30 min.
  2. Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronskal, citronsaft och resterande smör (värm det igen). Krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Börekpaj med mangold och fetaost

(7)

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Matjestårta

(49)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies