Sallad med krämig parmesandressing, grillbacon och krutonger

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

En sallad med bacon, god dressing och krutonger som kan ätas som tillbehör till grillmaten eller som lunch.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 225 g grillbacon
  • 4 skivor gårdagens ljusa bröd
  • 2 msk olivolja
  • 300 g gem- eller romansallad
  • Parmesandressing:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 finhackade soltorkade tomater
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, vitlök, soltorkade tomater, citronsaft och worcestershiresås. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under vispning. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla baconet 1–2 min per sida och skär det i mindre bitar. Skär brödet i stora tärningar, ringla över olja och grilla dem några minuter tills de fått fin färg.
  3. Riv salladen i stora bitar och vänd ihop med dressingen. Toppa med bacon och brödkrutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Majs- och melonsallad med bacondressing

(5)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Japansk färs- och kålpanna

(1)

Brunchplåt

(33)

Wokad mangobiff i pitabröd

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 225 g grillbacon
  • 4 skivor gårdagens ljusa bröd
  • 2 msk olivolja
  • 300 g gem- eller romansallad
  • Parmesandressing:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 finhackade soltorkade tomater
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • svartpeppar

Sallad med krämig parmesandressing, grillbacon och krutonger

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

En sallad med bacon, god dressing och krutonger som kan ätas som tillbehör till grillmaten eller som lunch.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, vitlök, soltorkade tomater, citronsaft och worcestershiresås. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under vispning. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla baconet 1–2 min per sida och skär det i mindre bitar. Skär brödet i stora tärningar, ringla över olja och grilla dem några minuter tills de fått fin färg.
  3. Riv salladen i stora bitar och vänd ihop med dressingen. Toppa med bacon och brödkrutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Majs- och melonsallad med bacondressing

(5)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Japansk färs- och kålpanna

(1)

Brunchplåt

(33)

Wokad mangobiff i pitabröd

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies