
Sallad med caesardressing och kanderade valnötter
Matig caesarsallad med broccoli och haricot verts som blandas med smakrik caesardressing och toppas med kanderade valnötter. Recept från kokboken: Snacks, sallad, pasta och dessert av Marion Ringborg och Linn Söderström.
- Kanderade valnötter
- 150 g valnötter
- 1.5 msk strösocker
- 3 msk ljus sirap
- 1 tsk flingsalt
- Caesardressing
- 1 msk små kapris
- 20 g parmesan, finriven
- 3 sardellfiléer (saltade och inlagda i olja)
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 äggula
- 0.5 citron, finrivet skal och saft
- 1.5 dl olivolja
- Det gröna
- 250 g broccoli
- 100 g haricots verts
- 1 romansallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smält socker, sirap och salt på medelvärme i en stekpanna. Vänd ner nötterna.
- Fördela nötterna på ett bakplåtspapper med hjälp av gafflar. Rosta mitt i ugnen tills de fått fin färg, 8–10 min. Separera ev nötterna ytterligare.
Caesardressing
- Mixa ihop kapris, parmesan, sardeller och vitlök till en puré med mixerstav. Vispa äggulan fluffig och tillsätt sardellmix, citronskal och citronsaft.
- Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Det gröna
- Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Koka i saltat vatten 2 min. Lägg i haricots verts och koka ytterligare 1 minut.
- Häll av vattnet och låt ånga av. Vänd runt dressingen med grönsakerna och en grovt skuren romansallad. Toppa med kanderade valnötter.
Tips

Förvara de nötter som blir över i en burk med lock och servera senare som snacks.
Liknande recept
Sallad med caesardressing och kanderade valnötter
Matig caesarsallad med broccoli och haricot verts som blandas med smakrik caesardressing och toppas med kanderade valnötter. Recept från kokboken: Snacks, sallad, pasta och dessert av Marion Ringborg och Linn Söderström.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smält socker, sirap och salt på medelvärme i en stekpanna. Vänd ner nötterna.
- Fördela nötterna på ett bakplåtspapper med hjälp av gafflar. Rosta mitt i ugnen tills de fått fin färg, 8–10 min. Separera ev nötterna ytterligare.
Caesardressing
- Mixa ihop kapris, parmesan, sardeller och vitlök till en puré med mixerstav. Vispa äggulan fluffig och tillsätt sardellmix, citronskal och citronsaft.
- Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Det gröna
- Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Koka i saltat vatten 2 min. Lägg i haricots verts och koka ytterligare 1 minut.
- Häll av vattnet och låt ånga av. Vänd runt dressingen med grönsakerna och en grovt skuren romansallad. Toppa med kanderade valnötter.
Tips

Förvara de nötter som blir över i en burk med lock och servera senare som snacks.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!