Sallad med caesardressing och kanderade valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Matig caesarsallad med broccoli och haricot verts som blandas med smakrik caesardressing och toppas med kanderade valnötter. Recept från kokboken: Snacks, sallad, pasta och dessert av Marion Ringborg och Linn Söderström.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kanderade valnötter
  • 150 g valnötter
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt
  • Caesardressing
  • 1 msk små kapris
  • 20 g parmesan, finriven
  • 3 sardellfiléer (saltade och inlagda i olja)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1.5 dl olivolja
  • Det gröna
  • 250 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 1 romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält socker, sirap och salt på medelvärme i en stekpanna. Vänd ner nötterna.
  2. Fördela nötterna på ett bakplåtspapper med hjälp av gafflar. Rosta mitt i ugnen tills de fått fin färg, 8–10 min. Separera ev nötterna ytterligare.

Caesardressing

  1. Mixa ihop kapris, parmesan, sardeller och vitlök till en puré med mixerstav. Vispa äggulan fluffig och tillsätt sardellmix, citronskal och citronsaft.
  2. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Det gröna

  1. Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Koka i saltat vatten 2 min. Lägg i haricots verts och koka ytterligare 1 minut.
  2. Häll av vattnet och låt ånga av. Vänd runt dressingen med grönsakerna och en grovt skuren romansallad. Toppa med kanderade valnötter.

Tips

Förvara de nötter som blir över i en burk med lock och servera senare som snacks.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Mandelcouscous

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matvetesallad marockostyle

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med rucola och parmesan

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med halloumi och pinjenötter

Betyg
Betyg
(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Kanderade valnötter
  • 150 g valnötter
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt
  • Caesardressing
  • 1 msk små kapris
  • 20 g parmesan, finriven
  • 3 sardellfiléer (saltade och inlagda i olja)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1.5 dl olivolja
  • Det gröna
  • 250 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 1 romansallad

Sallad med caesardressing och kanderade valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Matig caesarsallad med broccoli och haricot verts som blandas med smakrik caesardressing och toppas med kanderade valnötter. Recept från kokboken: Snacks, sallad, pasta och dessert av Marion Ringborg och Linn Söderström.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält socker, sirap och salt på medelvärme i en stekpanna. Vänd ner nötterna.
  2. Fördela nötterna på ett bakplåtspapper med hjälp av gafflar. Rosta mitt i ugnen tills de fått fin färg, 8–10 min. Separera ev nötterna ytterligare.

Caesardressing

  1. Mixa ihop kapris, parmesan, sardeller och vitlök till en puré med mixerstav. Vispa äggulan fluffig och tillsätt sardellmix, citronskal och citronsaft.
  2. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Det gröna

  1. Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Koka i saltat vatten 2 min. Lägg i haricots verts och koka ytterligare 1 minut.
  2. Häll av vattnet och låt ånga av. Vänd runt dressingen med grönsakerna och en grovt skuren romansallad. Toppa med kanderade valnötter.

Tips

Förvara de nötter som blir över i en burk med lock och servera senare som snacks.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Mandelcouscous

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matvetesallad marockostyle

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med rucola och parmesan

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med halloumi och pinjenötter

Betyg
Betyg
(7)