Sallad med bönor

Betyg (1-5):
2.74 (23 betyg)

Ha en dressig förberedd och ringla den över en sund bönsallad med parikan, gurka och tomat.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g kikärter på burk
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 tärnad grön paprika
  • 0.5 gurka, i halvmånar
  • 8 halverade körsbärstomater
  • 300 g strimlad isbergssallad
  • 1 dl solrosskott
  • Salladssås:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk olja
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda salladssåsen. Skölj kikärtorna och bönorna och låt dem rinna av. Lägg dem i en skål, häll över såsen och låt gärna stå och dra en stund.
  2. Blanda ner paprika, gurka och tomater. Lägg upp på fat med sallad och solrosskott.

Servering

Servera som förrätt, ensamrätt med bröd eller som tillbehör till kött- och fiskrätter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Fish tacos deluxe

(32)

Rödbetsfrittata

(0)

Jordnötsplättar

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g kikärter på burk
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 tärnad grön paprika
  • 0.5 gurka, i halvmånar
  • 8 halverade körsbärstomater
  • 300 g strimlad isbergssallad
  • 1 dl solrosskott
  • Salladssås:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk olja
  • 1 msk vatten

Sallad med bönor

Betyg (1-5):
2.74 (23 betyg)

Ha en dressig förberedd och ringla den över en sund bönsallad med parikan, gurka och tomat.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salladssåsen. Skölj kikärtorna och bönorna och låt dem rinna av. Lägg dem i en skål, häll över såsen och låt gärna stå och dra en stund.
  2. Blanda ner paprika, gurka och tomater. Lägg upp på fat med sallad och solrosskott.

Servering

Servera som förrätt, ensamrätt med bröd eller som tillbehör till kött- och fiskrätter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Fish tacos deluxe

(32)

Rödbetsfrittata

(0)

Jordnötsplättar

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies