Salamilindad lax

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 600 laxfilé, skinnfri
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g italiensk salami, gärna vitlökssalami
  • 1 knippe sparris
  • 1 st citron, delad

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar och krydda runt om med fänkålsfrön, salt och peppar.
  2. Linda salamiskivor runt laxbitarna.
  3. Grilla laxen på direkt glöd på grillgallret eller på en grillbricka. Rör inte laxen förrän det blivit en grillyta. Vänd och grilla samtliga sidor, 6–8 min totalt. Laxens mitt får gärna vara lite rosa. Perfekt resultat blir det med en inner- temperatur på 55°.

Tips

Laxen får underbar vitlökssmak från salamin. Jättegott till fänkålsfröna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(7)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Melonsallad med kallrökt lax - Coop

(1)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 600 laxfilé, skinnfri
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g italiensk salami, gärna vitlökssalami
  • 1 knippe sparris
  • 1 st citron, delad

Salamilindad lax

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar och krydda runt om med fänkålsfrön, salt och peppar.
  2. Linda salamiskivor runt laxbitarna.
  3. Grilla laxen på direkt glöd på grillgallret eller på en grillbricka. Rör inte laxen förrän det blivit en grillyta. Vänd och grilla samtliga sidor, 6–8 min totalt. Laxens mitt får gärna vara lite rosa. Perfekt resultat blir det med en inner- temperatur på 55°.

Tips

Laxen får underbar vitlökssmak från salamin. Jättegott till fänkålsfröna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(7)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Melonsallad med kallrökt lax - Coop

(1)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies