För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Salamilindad lax

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 laxfilé, skinnfri
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g italiensk salami, gärna vitlökssalami
  • 1 knippe sparris
  • 1 st citron, delad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar och krydda runt om med fänkålsfrön, salt och peppar.
  2. Linda salamiskivor runt laxbitarna.
  3. Grilla laxen på direkt glöd på grillgallret eller på en grillbricka. Rör inte laxen förrän det blivit en grillyta. Vänd och grilla samtliga sidor, 6–8 min totalt. Laxens mitt får gärna vara lite rosa. Perfekt resultat blir det med en inner- temperatur på 55°.

Tips

Laxen får underbar vitlökssmak från salamin. Jättegott till fänkålsfröna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Senapssill och lingonsill

(17)

Fjordlax eschabeche

(9)

Tonfiskspett

(10)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Gravad lax

(21)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Inkokt lax

(8)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 laxfilé, skinnfri
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g italiensk salami, gärna vitlökssalami
  • 1 knippe sparris
  • 1 st citron, delad
  • 1 tsk salt

Salamilindad lax

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar och krydda runt om med fänkålsfrön, salt och peppar.
  2. Linda salamiskivor runt laxbitarna.
  3. Grilla laxen på direkt glöd på grillgallret eller på en grillbricka. Rör inte laxen förrän det blivit en grillyta. Vänd och grilla samtliga sidor, 6–8 min totalt. Laxens mitt får gärna vara lite rosa. Perfekt resultat blir det med en inner- temperatur på 55°.

Tips

Laxen får underbar vitlökssmak från salamin. Jättegott till fänkålsfröna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Senapssill och lingonsill

(17)

Fjordlax eschabeche

(9)

Tonfiskspett

(10)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Gravad lax

(21)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Inkokt lax

(8)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)