För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saftig sockerkaka

Betyg (1-5):
3.48 (94 betyg)

Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g margarin eller
  • smör
  • 1.25 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Smaksättning:
  • 2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet och ev smaksättning. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
  2. Grädda genast i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
  3. Marmorerad kaka: Gör sockerkakssmeten med vaniljsocker. Häll 2/3 av smeten i smord och bröad form. Blanda 2 msk kakao och 1 msk vatten i resten av smeten. Ringla ner den mörka smeten i den ljusa. Grädda som ovan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2015-05-28

Lyckades inte för mig! Hade inne kakan 40 minuter, den var fint brun ovanpå men den rann ur formen när jag vände upp den.

Lars Adamsson

2014-09-02

Mycket god, lägg till rivet skal av citron eller appelsin.

8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g margarin eller
  • smör
  • 1.25 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Smaksättning:
  • 2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker

Saftig sockerkaka

Betyg (1-5):
3.48 (94 betyg)

Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet och ev smaksättning. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
  2. Grädda genast i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
  3. Marmorerad kaka: Gör sockerkakssmeten med vaniljsocker. Häll 2/3 av smeten i smord och bröad form. Blanda 2 msk kakao och 1 msk vatten i resten av smeten. Ringla ner den mörka smeten i den ljusa. Grädda som ovan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2015-05-28

Lyckades inte för mig! Hade inne kakan 40 minuter, den var fint brun ovanpå men den rann ur formen när jag vände upp den.

Lars Adamsson

2014-09-02

Mycket god, lägg till rivet skal av citron eller appelsin.