
10 tips för godare sylt
Koka sylt och marmelad på sommarens bär. Vi har samlat 10 tips som gör att alla kan lyckas med sylten.
Använd fina bär och fruktdelar. Det gör inget om de är lite mosiga, men ta bort bruna fläckar och eventuella angrepp.
Det är viktigt med rena burkar och flaskor för att saft och sylt inte ska mögla. Sterilisera glasburkar och flaskor genom att ställa dem i kall ugn och sätta värmen på 180°. Låt stå i 30 min.
Du kan också sterilisera burkar och flaskor genom att lägga dem i en stor kastrull med vatten. Koka upp och låt koka i 10 min. Tänk på att inte röra insidan av burkarna.
Koka egen saft av skogens och trädgårdens utbud av frukt och bär. Här har vi samlat de bästa recepten på saft att njuta av året om!
Saft har en begränsad hållarhet. Frys in saften i små, väl rengjorda PET-flaskor så kan du ta fram och njuta av hemgjord saft året om.