Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g smör till våffelmixen
  • 0.5 g saffran
  • våffelmix för 8 våfflor
  • smör till gräddning
  • Till servering:
  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält den mängd smör som behövs (enligt anvisningen på våffelförpackningen) med saffran i en kastrull. Blanda smeten till våfflorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt vila ca 10 min. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj järnet med lite smör den första omgången och grädda gyllene våfflor.
  2. Koka upp hallon och socker och låt ev svalna. Vispa grädden. Servera våfflorna nygräddade med hallonsylten och grädden.

Tips

Låt våffeljärnet stå framme och låt gästerna grädda sina egna våfflor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Minipiroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 120 g smör till våffelmixen
  • 0.5 g saffran
  • våffelmix för 8 våfflor
  • smör till gräddning
  • Till servering:
  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält den mängd smör som behövs (enligt anvisningen på våffelförpackningen) med saffran i en kastrull. Blanda smeten till våfflorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt vila ca 10 min. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj järnet med lite smör den första omgången och grädda gyllene våfflor.
  2. Koka upp hallon och socker och låt ev svalna. Vispa grädden. Servera våfflorna nygräddade med hallonsylten och grädden.

Tips

Låt våffeljärnet stå framme och låt gästerna grädda sina egna våfflor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Minipiroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(2)