Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 120 g smör till våffelmixen
  • 0.5 g saffran
  • våffelmix för 8 våfflor
  • smör till gräddning
  • Till servering:
  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält den mängd smör som behövs (enligt anvisningen på våffelförpackningen) med saffran i en kastrull. Blanda smeten till våfflorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt vila ca 10 min. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj järnet med lite smör den första omgången och grädda gyllene våfflor.
  2. Koka upp hallon och socker och låt ev svalna. Vispa grädden. Servera våfflorna nygräddade med hallonsylten och grädden.

Tips

Låt våffeljärnet stå framme och låt gästerna grädda sina egna våfflor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(38)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(3)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Örtfrittata - Coop

(1)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 120 g smör till våffelmixen
  • 0.5 g saffran
  • våffelmix för 8 våfflor
  • smör till gräddning
  • Till servering:
  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält den mängd smör som behövs (enligt anvisningen på våffelförpackningen) med saffran i en kastrull. Blanda smeten till våfflorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt vila ca 10 min. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj järnet med lite smör den första omgången och grädda gyllene våfflor.
  2. Koka upp hallon och socker och låt ev svalna. Vispa grädden. Servera våfflorna nygräddade med hallonsylten och grädden.

Tips

Låt våffeljärnet stå framme och låt gästerna grädda sina egna våfflor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(38)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(3)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Örtfrittata - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies