Saffransugnspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.75 (12 betyg)

Nygräddad saffranspannkaka i ugn med risgrynsgröt, grädde, saffran och mandel. Servera med vispad grädde och sylt. En favoriträtt för alla som har barnasinnet kvar! Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1 kg risgrynsgröt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 1 msk smör, till formen
  • Till servering
  • sylt och vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa lätt upp äggen i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 3 cm upp på kanten. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och sylt.

Tips

Gröten kan vara olika söt. Smaka av smeten så ni får den sötma ni önskar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 ägg
  • 1 kg risgrynsgröt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 1 msk smör, till formen
  • Till servering
  • sylt och vispgrädde

Saffransugnspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.75 (12 betyg)

Nygräddad saffranspannkaka i ugn med risgrynsgröt, grädde, saffran och mandel. Servera med vispad grädde och sylt. En favoriträtt för alla som har barnasinnet kvar! Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa lätt upp äggen i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 3 cm upp på kanten. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och sylt.

Tips

Gröten kan vara olika söt. Smaka av smeten så ni får den sötma ni önskar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)