För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffranssoppa med gremolata

Betyg (1-5):
4.28 (25 betyg)

Receptet hittar du i kokboken Rötter och knölar av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g morötter, fintärnade
  • 0.5 fänkål, fintärnad (150 g)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 potatisar, tärnade (150 g)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • Gremolata
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)

Gör så här

  1. Fräs lök, morötter och fänkål i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs lite till.
  2. Tillsätt potatis och linser och häll på buljongen. Låt sjuda tills linser och grönsaker är mjuka, ca 15 min.
  3. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Finhacka vitlök och persilja. Blanda med rivet citronskal till en gremolata att toppa soppan med.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2017-03-05

Riktigt god och välbalanserad soppa! Ett toppen-alternativ till fisksoppa.

Anna-Lova

2017-02-24

Smakrik, mustig och mättande soppa En favvo!

Liknande recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Krassesoppa

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(62)

Morots- och ingefärssoppa

(30)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Gnocchi med soltorkade tomater

(8)

Lyxig örtsoppa

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g morötter, fintärnade
  • 0.5 fänkål, fintärnad (150 g)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 potatisar, tärnade (150 g)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • Gremolata
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)

Saffranssoppa med gremolata

Betyg (1-5):
4.28 (25 betyg)

Receptet hittar du i kokboken Rötter och knölar av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, morötter och fänkål i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs lite till.
  2. Tillsätt potatis och linser och häll på buljongen. Låt sjuda tills linser och grönsaker är mjuka, ca 15 min.
  3. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Finhacka vitlök och persilja. Blanda med rivet citronskal till en gremolata att toppa soppan med.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2017-03-05

Riktigt god och välbalanserad soppa! Ett toppen-alternativ till fisksoppa.

Anna-Lova

2017-02-24

Smakrik, mustig och mättande soppa En favvo!

Liknande recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Krassesoppa

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(62)

Morots- och ingefärssoppa

(30)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Gnocchi med soltorkade tomater

(8)

Lyxig örtsoppa

(4)