Saffransscones med kesella

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Scones gjorda på kesella och kryddade med saffran som blir så goda med hallonsylt och grädde.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl kesella
  • 1 ägg
  • 2 msk sirap
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • Till servering
  • 225 g frysta hallon
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • färsk mynta eller citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn, fast smet. Fördela till 6 scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min och låt svalna på plåten.
  2. Koka hallon och socker 1 min. Vispa grädden fluffig. Servera sconesen ljumma eller kalla med hallonsylt och grädde.

Tips

Baka sconesen utan saffran och servera med smör och ost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Powerbar med jordnötter, tranbär och kokos

(27)

Havre- och kardemummamuffins

(3)

Jordgubbs- och myntalassi

(5)

Örtbaguetter

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl kesella
  • 1 ägg
  • 2 msk sirap
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • Till servering
  • 225 g frysta hallon
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • färsk mynta eller citronmeliss, till garnering

Saffransscones med kesella

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Scones gjorda på kesella och kryddade med saffran som blir så goda med hallonsylt och grädde.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn, fast smet. Fördela till 6 scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min och låt svalna på plåten.
  2. Koka hallon och socker 1 min. Vispa grädden fluffig. Servera sconesen ljumma eller kalla med hallonsylt och grädde.

Tips

Baka sconesen utan saffran och servera med smör och ost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Powerbar med jordnötter, tranbär och kokos

(27)

Havre- och kardemummamuffins

(3)

Jordgubbs- och myntalassi

(5)

Örtbaguetter

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies