Saffransscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Scones med saffran, torkade tranbär och nötter. Så god smak och passar perfekt att bjuda på till adventsfikat.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:190º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl (300 g) vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.75 dl gräddfil
  • 50 g rumstemperarat smör
  • 50 g torkade tranbär
  • 50 g pekannötter, grovhackade
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Lös upp saffranet i mjölken.
  2. Tillsätt gräddfil, smör och saffransmjölk i bunken. Blanda allt med en elvisp. Tillsätt tranbär och nötter. Platta ut degen tills den är ca 2 cm tjock på ett mjölat bakbord.
  3. Stansa ut rundlar med en ring eller med ett upp- och nedvänt glas. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Servera sconesen varma med smör och marmelad.

Tips

Degen är kladdig, så mjöla in händerna ordentligt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffransscones med Kesella

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kanelknäcke med lingonfärskost

Betyg
Betyg
(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 dl (300 g) vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.75 dl gräddfil
  • 50 g rumstemperarat smör
  • 50 g torkade tranbär
  • 50 g pekannötter, grovhackade
  • 2 krm salt

Saffransscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Scones med saffran, torkade tranbär och nötter. Så god smak och passar perfekt att bjuda på till adventsfikat.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:190º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Lös upp saffranet i mjölken.
  2. Tillsätt gräddfil, smör och saffransmjölk i bunken. Blanda allt med en elvisp. Tillsätt tranbär och nötter. Platta ut degen tills den är ca 2 cm tjock på ett mjölat bakbord.
  3. Stansa ut rundlar med en ring eller med ett upp- och nedvänt glas. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Servera sconesen varma med smör och marmelad.

Tips

Degen är kladdig, så mjöla in händerna ordentligt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffransscones med Kesella

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kanelknäcke med lingonfärskost

Betyg
Betyg
(2)