Saffranssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (8 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 schalottenlökar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 fisk-, höns- eller grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör eller margarin utan att den tar färg. Strö över mjölet, rör om och späd med buljong under vispning. Blanda i saffran och crème fraiche och småkoka 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera till kokt eller stekt fisk, till ugnsrostade grönsaker eller rotfrukter eller till stekt kyckling.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2017-12-18

Ska det vara 4 dl buljong samt 4 dl vatten? Jag tog endast 4 dl buljong. Tillsatte en nypa socker. Jättegod sås!

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrondressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 schalottenlökar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 fisk-, höns- eller grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • peppar
  • salt

Saffranssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (8 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör eller margarin utan att den tar färg. Strö över mjölet, rör om och späd med buljong under vispning. Blanda i saffran och crème fraiche och småkoka 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera till kokt eller stekt fisk, till ugnsrostade grönsaker eller rotfrukter eller till stekt kyckling.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2017-12-18

Ska det vara 4 dl buljong samt 4 dl vatten? Jag tog endast 4 dl buljong. Tillsatte en nypa socker. Jättegod sås!

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrondressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)