Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Krämig risotto med saffran och fänkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 tsk peppar
  • 40 g parmesan, finriven
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i vinet. Fräs lök, saffran och vitlök i olja i en annan kastrull. När löken är något mjuk tillsätt riset och fräs med under omrörning 1 min.
  2. Häll i en tredjedel av buljongen och låt koka in i riset på svag värme under lock. Tillsätt sedan resten av buljongen lite i taget till dess att allt kokat in, ca 20 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna så att de blir lätt varma. Salta och peppra.
  4. Vänd ner parmesan och fänkål i riset och toppa med fänkålen, tomaterna och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)

Sötpotatissoppa med rostad majs - Coop

(17)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås - Coop

(5)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Rostad tomatsoppa med tortellini - Coop

(10)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 tsk peppar
  • 40 g parmesan, finriven
  • 30 g rucola

Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Krämig risotto med saffran och fänkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i vinet. Fräs lök, saffran och vitlök i olja i en annan kastrull. När löken är något mjuk tillsätt riset och fräs med under omrörning 1 min.
  2. Häll i en tredjedel av buljongen och låt koka in i riset på svag värme under lock. Tillsätt sedan resten av buljongen lite i taget till dess att allt kokat in, ca 20 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna så att de blir lätt varma. Salta och peppra.
  4. Vänd ner parmesan och fänkål i riset och toppa med fänkålen, tomaterna och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)

Sötpotatissoppa med rostad majs - Coop

(17)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås - Coop

(5)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Rostad tomatsoppa med tortellini - Coop

(10)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies