Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (8 betyg)

Krämig risotto med saffran och fänkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 tsk peppar
  • 40 g parmesan, finriven
  • 30 g rucola
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i vinet. Fräs lök, saffran och vitlök i olja i en annan kastrull. När löken är något mjuk tillsätt riset och fräs med under omrörning 1 min.
  2. Häll i en tredjedel av buljongen och låt koka in i riset på svag värme under lock. Tillsätt sedan resten av buljongen lite i taget till dess att allt kokat in, ca 20 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna så att de blir lätt varma. Salta och peppra.
  4. Vänd ner parmesan och fänkål i riset och toppa med fänkålen, tomaterna och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Ulrika. Om du tittar på receptet på datorn hittar du ingredienserna vänster i en kolumn. Tittar du på receptet i mobil hittar du dem högst upp. Mvh Maja (redaktör)

Ulrika

2020-04-27

Hej var läser jag om ingredienserna?

Liknande recept

Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Auberginecurry med lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 tsk peppar
  • 40 g parmesan, finriven
  • 30 g rucola
  • 1 tsk salt

Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (8 betyg)

Krämig risotto med saffran och fänkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i vinet. Fräs lök, saffran och vitlök i olja i en annan kastrull. När löken är något mjuk tillsätt riset och fräs med under omrörning 1 min.
  2. Häll i en tredjedel av buljongen och låt koka in i riset på svag värme under lock. Tillsätt sedan resten av buljongen lite i taget till dess att allt kokat in, ca 20 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna så att de blir lätt varma. Salta och peppra.
  4. Vänd ner parmesan och fänkål i riset och toppa med fänkålen, tomaterna och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Ulrika. Om du tittar på receptet på datorn hittar du ingredienserna vänster i en kolumn. Tittar du på receptet i mobil hittar du dem högst upp. Mvh Maja (redaktör)

Ulrika

2020-04-27

Hej var läser jag om ingredienserna?

Liknande recept

Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Auberginecurry med lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)