Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Krämig risotto med saffran och fänkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 tsk peppar
  • 40 g parmesan, finriven
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i vinet. Fräs lök, saffran och vitlök i olja i en annan kastrull. När löken är något mjuk tillsätt riset och fräs med under omrörning 1 min.
  2. Häll i en tredjedel av buljongen och låt koka in i riset på svag värme under lock. Tillsätt sedan resten av buljongen lite i taget till dess att allt kokat in, ca 20 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna så att de blir lätt varma. Salta och peppra.
  4. Vänd ner parmesan och fänkål i riset och toppa med fänkålen, tomaterna och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

(0)

Fisktaco

(3)

Marinerade grillade grönsaker

(9)

Kumminfläsk med vitkål

(5)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(6)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 tsk peppar
  • 40 g parmesan, finriven
  • 30 g rucola

Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Krämig risotto med saffran och fänkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i vinet. Fräs lök, saffran och vitlök i olja i en annan kastrull. När löken är något mjuk tillsätt riset och fräs med under omrörning 1 min.
  2. Häll i en tredjedel av buljongen och låt koka in i riset på svag värme under lock. Tillsätt sedan resten av buljongen lite i taget till dess att allt kokat in, ca 20 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna så att de blir lätt varma. Salta och peppra.
  4. Vänd ner parmesan och fänkål i riset och toppa med fänkålen, tomaterna och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

(0)

Fisktaco

(3)

Marinerade grillade grönsaker

(9)

Kumminfläsk med vitkål

(5)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(6)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies