Saffranspastasallad med knaprigt bacon

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Em kall lite annorlunda pastasallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 320 g pasta
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 förpackning saffran
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk olivolja
  • 160 g bacon, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 paprika, strimlad
  • 240 g svarta bönor, avsköljda

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Kyl ner i kallt vatten.
  2. Blanda majonnäs med saffran och vitlök. Smaka av såsen med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bacon knaprig.
  3. Blanda runt pastan med såsen och fördela på tallrikar. Toppa med salladslök, paprika, bönor och bacon.

Servering

Servera med lite krispig isbergssallad.

Tips

Servera allt separat så får barnen blanda själva.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2015-07-05

Har gjort denna pastasallad, kanske inte följt receptet till punkt och pricka utan tagit vad som finns hemma men den blir så himla god med saffranet

Tore G. Johansson

2015-05-06

Vilka av dessa ingredienser är inte importerade och därmed besprutade till förbannelse?

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Sosaties

(0)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 320 g pasta
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 förpackning saffran
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk olivolja
  • 160 g bacon, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 paprika, strimlad
  • 240 g svarta bönor, avsköljda

Saffranspastasallad med knaprigt bacon

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Em kall lite annorlunda pastasallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Kyl ner i kallt vatten.
  2. Blanda majonnäs med saffran och vitlök. Smaka av såsen med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bacon knaprig.
  3. Blanda runt pastan med såsen och fördela på tallrikar. Toppa med salladslök, paprika, bönor och bacon.

Servering

Servera med lite krispig isbergssallad.

Tips

Servera allt separat så får barnen blanda själva.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2015-07-05

Har gjort denna pastasallad, kanske inte följt receptet till punkt och pricka utan tagit vad som finns hemma men den blir så himla god med saffranet

Tore G. Johansson

2015-05-06

Vilka av dessa ingredienser är inte importerade och därmed besprutade till förbannelse?

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Sosaties

(0)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies